Izvor: B92, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na povorku Egzita

Novi Sad -- Uhapšeno pet mladića koji su proteklog četvrtka u centru Novog Sada napali aktiviste kampanje "Svi različiti - svi jednaki".

Kako se navodi u današnjem saopštenju policije, svi uhapšeni privedeni su sudiji za prekršaje. Opštinski sudija za prekršaje izrekao je Seadu A. (20), Branku J. (22) i Zoranu B. (20) kazne zatvora u trajanju od 40 dana, dok je protiv Vukašina S. (21) i Nemanje M. (20) postupak obustavljen, piše u saopštenju. Svi su iz Novog Sada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prošlog četvrtka, prilikom održavanja "Povorke različitosti" u okviru kampanje "Svi različiti - svi ravnopravni", navedena petorica su fizički napali aktiviste i zadali im više udaraca u predelu glave i tela, navodi se u saopštenju.

Tu kampanju inicirao je Savet Evrope još 1995. godine kako bi se društvo pokrenulo na borbu protiv rasizma, antisemitizma, ksenofobije i netolerancije.

Kampanja je održana, pa su organizatori akcije na Egzitu juče učestvovali i u povorci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.