Izvor: Blic, 16.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene tri osobe zbog rasturanja lažnog novca

Beogradska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su u decembru 2007. u Beogradu i Obrenovca stavljali u promet falsifikovane novčanice u apoenima od 200 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Istražnom sudiji privedeni su Aleksandar M. (34), Goran R. (34) i Miroslav Đ. (22), svi iz Obrenovca, zbog sumnje da su u Beogradu i Obrenovcu izvršili veći broj krivičnih dela falsifikovanje novca, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << M. nabavio "izvesnu količinu falsifikovanih novčanica u apoenima od 200 evra i posredstvom Miroslava Đ. puštao ih u opticaj kao prave". Pomagao im je Goran R. koji je Miroslava Đ. nadgledao i vozio ga svojim automobilom do prodajnih mesta - trafika, prodavnica i pumpi na kojima je kupovao cigarete i alkoholna pića za pet do šest hiljada dinara. Miroslav Đ. je kupljenu robu, kao i 1.000 dinara zadržavao za sebe, a ostatak novca predavao Aleksandru M., navodi MUP i dodaje da je za usluge nadgledanja i prevoza, Goran R. dobijao novčanu nadoknadu od Aleksandra M. Dosadašnjim radom je utvrđeno da su falsifikovanim evrima kupovali robu u prodavnicama u selima Skela i Krtinska na području Obrenovca, kao i na Jugopetrolovoj pumpi u Radničkoj ulici u Beogradu i prodavnici u Krnjači. Policija nastavlja rad na ovom predmetu, pošto se sumnja da pušteno u opticaj više falsifikovanih novčanica nego što je do sada utvrđeno, navodi MUP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.