Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe u PIO

Izvor: Studio B, 29.Jan.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe u PIO

MUP Srbije saopštio je da su u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili dve osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su G.V. (1962) bivše odgovorno lice filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) za grad Beograd, i G.B. (1951).

Dodaje se da će krivična prijava biti podneta i protiv J.R. (1954) i E.E. (1954).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
U saopštenju piše da su osumnjičena G.V. tokom 2013. iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, osiguranicima J.R, E.E. i G.B, na protivpravan način, u matičnu evidenciju PIO fonda upisala fiktivan radni staž i omogućila im sticanje prava na penziju, za šta po zakonu nisu ispunjavali uslove. "Osumnjičena G.V. je na ovaj način pribavila navedenim korisnicima penzija protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1,6 miliona dinara čime je oštećen budžet Republičkog fonda za PIO za iznos od 1.760.130 dinara", piše u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.