Uhapšena trojka koja je krala u više gradova

Izvor: Press, 09.Nov.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena trojka koja je krala u više gradova

Policija u Smederevu uhapsila je tročlanu grupu, osumnjičenu za više desetina teških krađa na području Smedereva, Velike Plane, Požarevca, Paraćina i Mladenovca koja je oštetila prodavnice za više od milion dinara.

Policija je saopštila da su juče uhapšeni Nikola G. (20) iz Smedereva, Aleksandar Ž. (20) iz Lozovika i Nikola R. (20) iz Osipaonice, zbog sumnje da su noću provaljivali u prodavnice mešovite robe.

Načelnik odeljenja kriminalističke policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Dejan Anđelković naglasio je na konferenciji za novinare da su uhapšeni "počinili više desetina provala na području Smedereva, Velike Plane, Požarevca, Paraćina i Mladenovca i robu skrivali u selu Skobalj u posebnim bunkerima".

On je dodao da su osumnjičeni danju osmatrali, noću obijali prodavnice, a ukradenu robu, najvećim delom, prodavali su vlasnicima prodavnica s mešovitom robom, dok su cigarete prodavali u Beloj Crkvi, odakle su krijumčarene u Austriju.

"U ovoj fazi još ne možemo da sagledamo koliko su i gde sve krali.

Realan obim njihovih krađa tek utvrđujemo. Ta tročlana grupa je u poslednja tri i po meseca svakodnevno osmatrala objekte u koje planiraju da provale a noću su krali", rekao je Anđelković.

Prodavnice su, pre obijanja, neko vreme nadgledali i onda odlučivali da li će ih obiti.

Kada su obijali brave i katance na radnjama, jedan od njih je uvek sedeo u automobilu i turirao motor da bi taj zvuk prikrio zvuke obijanja.

Ukradenu robu prodavali su poznatim kupcima ili preko posrednika, a krili su je u vodovodnoj šahti, koja je uvek bila blokirana parkiranim automobilom.

Pretresom kuća osumnjičenih, policija je našla deo ukradene robe, oko 140.000 dinara i alat koji su koristili za obijanje.

Uhapšena trojka je, pored više desetina provala, imala i nekoliko desetina pokušaja provala u prodavnice obezbeđene video nadzorom i alarmima, pa kada bi uočili kamere ili se uključio alarm, odustajali bi od provale, naveo je Anđelković.

Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Trojica uhapšena zbog obijanja prodavnica

Izvor: Kurir, 09.Nov.2012

Trojica osumnjičenih mladića ukradenu robu su prodavali "poznatim kupcima ili preko posrednika, a krili su je u vodovodnoj šahti, koja je uvek bila blokirana parkiranim automobilom..BEOGRAD - Smederevska policija saopštila je da je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su obijali prodavnice iz kojih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.