Uhapšena petočlana grupa dilera droge

Izvor: S media, 21.Apr.2010, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena petočlana grupa dilera droge

Policija je uhapsila petočlanu medjunarodnu kriminalnu grupu za koju se sumnja da je iz Makedonije u Srbiju prokrijumčarila i prodala oko tri kilograma heroina, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su Zoran DJordjević zvani "Surko" (45) iz Prokuplja, sa neprijavljenim boravištem u Nišu, koji je predvodio kriminalnu grupu, Milan Djordjević (43) iz Niša i Dragan Simonović zvani "Bebe" (27) iz Smederevske Palanke, navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

MUP navodi da su uhapšeni i članovi grupe Bljerim Rustemi (27) i Kijani Redžepi (29), obojica iz mesta Lojane u Makedoniji.

Ta kriminalna grupa je od decembra 2009. u Makedonije nabavljala heroin i preko svojih članova ga krijumčarila na teritoriju Srbije, "a zatim organizovala mrežu distribucije i prodaju narkotika do krajnjih korisnika na teritoriji Niša, Pirota, Prokuplja i Smedereva".

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti predati dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Nišu, navodi MUP dodajući da je ta kriminalna grupa uhapšena u saradnji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijskih uprava Niš i Smederevo.

Članovi kriminalne grupe se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Dodaje se i da je za Djordjevićem po naredbi Osnovnog suda u Prokuplju bila raspisana poternica zbog izdržavanja kazne zatvora radi izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Uhapšena petočlana grupa dilera droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2010

BEOGRAD - Policija je uhapsila petočlanu međunarodnu kriminalnu grupu za koju se sumnja da je iz Makedonije u Srbiju prokrijumčarila i prodala oko tri kilograma heroina, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova...Uhapšeni su Zoran Đorđević zvani "Surko" (45) iz Prokuplja, sa neprijavljenim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.