Uhapšena grupa falsifikatora ličnih karata i pasoša

Izvor: Blic, 24.Jun.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena grupa falsifikatora ličnih karata i pasoša

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog krimilala - SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su izrađivale i distribuirale falsifikovane isprave - lične karte Republike Srbije i putne isprave Republika Srbije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Policija je uhapsila i odredila zadržavanje do 48 časova P. D. (48), B. G. (47), Z. V. (43) i D. V. (52) zbog sumnje da su su izvršili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprava.

Prilikom pretresa na više lokacija u Pančevu, Beogradu i Lazarevcu, policijci su našli i od osumnjičenih privremeno oduzeli 16 falsifikovanih dokumenata, ličnih karti i vozačkih dozvola Republike Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Zaplenjeni su računare koji su korišćeni za pripremu izrade falsifikovanih isprava, improvizovanu laboratoriju sa više različitih priručno izrađenih mašina, sekač papira, laserski sekač plastike, plastifikatore, holograme i više ručno izrađenih priručnih alata i žigova.

Osim toga, prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete dve blanko vize Savezne Republike Nemačke i jedna blanko viza Republike Austrije, interna evidencija o izrađenim falsifikovanim dokumentima, sa evidencijom novca dobijenim od prodaje dokumenata i gotov novac u iznosu od 15.300 evra i 300 švajcarskih franaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKO HAPŠENJE FALSIFIKATORA: Srpska policija raskrinkala bandu koja je oštetila firmu za 110 MILIONA!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jun.2016

Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici rasvetljeni su slučajevi falsifikovanja isprave i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja, kojima je jedna privatna fondacija oštećena za oko 110 miliona dinara...Policija je , po nalogu nadležnog tužioca,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Zaplenjena marihuana, uhapšene tri osobe

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2016, 11:44

U tri odvojene akcije u Beogradu, policija uhapsila tri osobe i zaplenila oko 200 grama marihuane, dva pištolja, dva okvira sa municijom i elektronske vage za precizno merenje BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u tri odvojene akcije u Beogradu, uhapsili su...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.