Izvor: RTS, 18.Avg.2022, 14:10

Uhapšena dvojica policijskih službenika SBPOK-a

Uhapšena su dvojica policijskih službenika SBPOK-a zbog postojanja osnova sumnje da su nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost.
Uhapšeni su N. U. (1984) i Z. Đ. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službenog položaja, saopštio je MUP.
Oni se trete da su, 16. decembra 2021. godine, nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost.
Takođe, sumnja se da je N. U., od 23. februara do 25. marta ove godine, uticao na druge policijske službenike da ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti prema još jednom muškarcu, iako je znao da se on bavi prodajom narkotika, kako bi izbegao krivičnu odgovornost.
Osumnjičenima N. U. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeni inspektori SBPOK-a, vratili dileru zaplenjenu drogu i ‘čuvali mu leđa’

Izvor: Luftika.rs, 18.Avg.2022

Policijski inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala N. U. i Z. Đ. uhapšeni su u velikoj akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, piše Blic.. Više od 20 pripadnika Unutrašnje kontrole...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.