Uhapšen zbog pronevere više od 66 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2022, 15:31

Uhapšen zbog pronevere više od 66 miliona dinara

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu uhapsili su V.V. (46) iz Beograda i podneli krivičnu prijavu protiv muškarca (38) za kojim se intenzivno traga.

Oni se sumnjiče da izvršili kivično delo zloupotreba položaja službenog lica kojom je prouzrokovana šteta veća od 66 miliona dinara.

Osumnjičeni V.V. se tereti da je kao odgovorno lice u jednoj firmi iz Stare Pazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u periodu od 2017. do 2021. godine u dogovoru sa odgovornim licem te firme isporučivao velike količine naftnih derivata i goriva jednoj firmi iz Ugrinovaca, iako je znao da ta firma zbog finansijskih poteškoća nije u mogućnosti da tu robu isplati.

Takođe, V.V. je zaposlenima u svojoj firmi naložio da ugrinovačku firmu ne stavljaju u izveštaje kao dužnike, iako je najveći dužnik zbog neplaćenog goriva.

Na taj način, osumnjičeni V.V. je preduzeću iz Stare Pazove, u kome je odgovorno lice, prouzrokovao materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 66,3 miliona dinara.

Osumnjičenom V.V. je određena mera zadržavanja do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, dok će protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ugrinovačke firme, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.