Uhapšen osumnjičeni za napad na Šešuma

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za napad na Šešuma

Budimpešta - Mađarska policija uhapsila je dvadesetšestogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je povezan sa ubistvom rumunskog rukometaša Mariana Kozme, 8. februara u Vespremu, kada je teško povređen i srpski reprezentativac Žarko Šešum, izjavio je portparol mađarske policije Zoltan Čanji, ali nije želeo da saopšti njegov identitet.

Samo nekoliko sati posle zločina, austrijska policija uhapsila je osumnjičene državljane Mađarske Šandora Rafaela i Đezu Nemeta. Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su na putu u blizini granice s Mađarskom, a automobil kojim su nameravali da pobegnu u Italiju vozila je 37-godišnja žena. Nakon njih, uhapšen je i Ivan Stojko, kao i još dvojica napadača. Prema pisanju mađarskih medija, rukometaši su stradali nakon što su pokušali da pomognu konobarici u klubu „Patriota” koju su maltretirali napadači na rukometaše. Napadači su Kozmu sačekali ispred kluba i izboli ga nožem. Dva puta je uboden u srce i odmah je preminuo. Žarko Šešum je pomislio da je Kozma u nesvesti i sagnuo se da mu izvadi jezik iz dušnika. Tada ga je napadač nogom šutnuo u glavu. Ivan Pešić, hrvatski reprezentativac, pokušao je da zaštiti saigrače, ali je nožem uboden u slabinu. Nakon što su na smrt izboli Kozmu i teško povredili njegove saigrače, napadači su pobegli. Sigurnosne kamera su ih, međutim, snimile, pa su ubrzo identifikovani i neki od njih i uhapšeni.

Srpski rukometaš je posle izlaska iz bolnice rekao za „Blic” da mu je jako teško pao gubitak prijatelja. Njegov otac Steva juče je za „Blic” izjavio da Žarko ne želi da govori o napadu.

- Žarko je u Mađarskoj sa ekipom na pripremama i u stalnom smo kontaktu. Siguran sam da ne želi ponovo da govori o smrti prijatelja niti da komentariše najnovije hapšenje. Ne verujem da ga je bilo ko iz mađarske policije o tome obavestio. On za takve vesti čuje iz medija. Sada je na policiji da sve napadače privede pravdi - kaže Steva Šešum.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.