Izvor: Blic, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen major Šurbatović zbog isplate ratnih dnevnica

Istražni sudija Okružnog suda u Nišu pokrenuo je istragu protiv majora Žarka Šurbatovića i odredio mu pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.



Kako je agenciji Beta rečeno ranije u republičkom javnom tužilaštvu, major Šurbatović bio je načelnik Drugog odeljenja u Nišu Direkcije za imovinsko-pravne poslove ministarstva.

Kako je navedeno u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sumnja se da je major Šurbatović omogućio većem broju vojnih rezervista da naplate dnevnice koje su navodno ostvarili učešćem u ratu protiv NATO-a 1999. godine, a koje im nisu po zakonu pripadale.

Rezervisti iz Prokuplja i drugih gradova juga Srbije već dve nedelje protestuju tražeći da im se isplate dnevnice za učešće u ratu 1999. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.