Uhapšen član Visokog saveta sudstva

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen član Visokog saveta sudstva

Sudija i član Visokog saveta sudstva Blagoje Jakšić uhapšen je danas zbog sumnje da je učestvovao u korupciji, preneli su beogradski mediji.

Mediji su naveli da je uhapšen i privatni preduzetnik Ljubomir Biševac.

Kako se navodi, u toku je privođenje grupe od šest osoba po nalogu specijalnog tužilaštva zbog sumnje da su svojim delovanjem pribavili protivpravnu korist od 20 miliona dinara.

Sumnja se da su Biševac i Jakšić svojim delovanjem pribavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protivpravnu korist od 20 miliona dinara.

Biševac je, kako se sumnja, uz pomoć Miodraga Laketića, protivpravno pribavio lokal površine 320 kvadratnih metara, na osnovu falsifikovanog ugovora. Lokal je kasnije navodno prodao i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od 20 miliona dinara.

Overa nepostojećeg ugovora je, kako se sumnja, obavljena u tadašnjem opštinskom sudu u Kosovskoj Mitrovici po nalogu predsednika Opštinskog suda Blagoja Jakšića.

Jakšić je, navodno, naložio radnicima suda da zavedu nepostojeći ugovor i takvom zloupotrebom položaja omogućio Biševcu da stekne protivpravnu korist.

Visoki savet sudstva je na današnjoj sednici ukinuo imunitet članu tog tela Blagoju Jakšiću.

U saopštenju Saveta kaže se da je odluka o ukidanju imuniteta doneta na zahtev istražnog sudije Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kako bi nadležne vlasti mogle da dalje vode postupak imajući u vidu da je Jakšić osumnjičen za zloupotrebu položaja i da je Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo sprovođenje istrage protiv njega i pritvor.

Troje radnika suda već su u pritvoru.

Kako saznaje RTS, jedan od njih je pre nekoliko dana iscepao stranice iz zvaničnih sudskih knjiga kako bi prikrio ovu radnju.

Biševac je od ranije poznat istražnim organima, a traže ga i međunarodne snage na Kosmetu zbog sumnji da je činio krivična dela, zbog čega se 2001. preselio u Beograd.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.