Uhapšen Kurti, policija ušla u sedište Samoopredeljenja

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Kurti, policija ušla u sedište Samoopredeljenja

Policija je upala u prostorije pokreta Samoopredeljenje i uhapsila Albina Kurtija.

Hiljade pristalica opozicije demonstriralo je u centru Prištine, tražeći odbacivanje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Među liderima opozicije je i Albin Kurti, čije je hapšenje najavila policija. Jake policijske snage kontrolisale su situaciju u gradu. Posle protesta koji je protekao bez incidenata, policija je opkolila prostorije Pokreta "Samoopredeljenje".

Specijalci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su izveli vezane pristalice Samoopredeljenja iz sedišta te stranke. Do sada, privedeno je dvadesetak osoba. Specijalne snage su prvo rasterale pristalice Samoopredeljenja i zauzele sedište te stranke. Dvadesetak policajaca ušlo je u zgradu. Samoopredeljenje poziva pristalice da dođu u centar grada.

Nakon što je na skupu u centru Prištine govorio Kurti, oko njega se okupila veća grupa aktivista Samoopredeljenja i opratila ga do sedišta stranke. To mesto su odmah zatim opkolile jake snage kosovske specijalne policije.

Kurti se pojavio na protestu u pratnji telohranitelja i simpatizera, iako je za njim izdat nalog za hapšenje, a policija ranije najavila da će ga, ako se ukaže prilika, uhapsiti.

Pripadnici Samoopredejanja su megofonom upozorili policiju da ni ne pokušava da uhapsi Kurtija, jer će se, kako su poručili, u suprotnom morati suočiti sa njima. Ipak to nije uplašilo policiju i Kurti je ubrzo uhapšen.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.