Uhapšen Aca Bulić zbog bombe na Piksijevu kuću

Izvor: Glas javnosti, 30.Mar.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Aca Bulić zbog bombe na Piksijevu kuću

BEOGRAD – Dragan Aca Bulić vlasnik beogradskog restorana Ruski car priveden je zbog sumnje da je umešan u bacanje ručne bombe kašikare na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu.

Kako javlja RTS beogrdska policija osim Bulića privela je još četiri osobe za koje se sumnja da sa takođe umešane u ovaj napad.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da su uhapšeni i Saša Vranić, Nikola Tomović i Zoran Atansković, kao i Igor Dragojević koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je osumnjičen kao neposredni izvršilac tog krivičnog dela, objavio je RTS.

Dačić je rekao da policija traga za Markom Poljakom koji je drugi osumnjičeni za bacanje bombe.

Marko Poljak bio je optužen kao član kriminalne grupe Kristijana Golubovića.

Da podsetimo nepoznate osobe bacile su ručnu bombu kašikaru na rodnu kuću proslavljenog fudbalera 23. februara oko 21.15 časova.

U kući je u tom trenutku bila njegova majka Desanka.

Piksijeva majka kaže da je bila zatečena praskom i dimom koji je u trenutku počeo da kulja iz dvorišta. Slučaj je sutradan policiji prijavila Piksijeva sestra.

Supruga našeg proslavljenog fudbalera Snežana kaže za Kurir je tada rekla da su ona i suprug trenutno u inostranstvu i da su zatečeni ovim događajem.- Policija nam je preporučila da zasad ne dajemo nikakve izjave. Istraga je u toku, pa ćemo sačekati rezultate.

Najvažnije je da niko nije povređen, međutim, ne bih govorila o poruci koju nosi taj događaj. Ja sam u Francuskoj s decom. Tako sam odavno isplanirala i to neću menjati. Dakle, neću se sada vraćati u zemlju, kao ni Dragan, koji je u Japanu na pripremama sa ekipom - rekla je Snežana Stojković za Kurir.

Na mestu bombaškog napada na kuću Dragana Stojkovića našli smo tragove DNK, koje smo uputili na analizu u Beograd. Tek kad stignu ti rezultati znaćemo da li se taj dokaz može dovesti u vezu s nekom osobom ili eventualno napadačem! Za to vreme, pokušavamo da što pre utvrdimo motiv napada na porodičnu kuću Dragana Stojkovića Piksija!Ovo je za Kurir rekao Milorad Veljović, direktor policije, povodom istrage koja se vodi nakon što je nepoznata osoba 23. februara bacila bombu „kašikaru“ u dvorište kuće proslavljenog fudbalera i pete Zvezdine zvezde.

- Pokušavamo da i preko video-zapisa, napravljenih kamerama na kući Stojkovića, što pre rešimo ovaj slučaj, ali snimci nisu baš jasni. Preduzimamo sve što možemo kako bi napadač bio priveden i kako se više ne bi spekulisalo šta je motiv napada - kaže direktor policije.Dragan Stojković, bivši predsednik Crvene zvezde i sadašnji trener Nagoje, u kući u Nišu ne živi od 1986. godine. Njegova majka Desanka posle smrti supruga Dobrivoja već šest godina živi sama u naselju Pasi poljana. Nakon bombaškog napada preplašena Desanka razmišljala je o tome da zatraži policijsku zaštitu.- Pojačane su policijske aktivnosti u tom delu grada, patrole redovno obilaze to naselje. Međutim, Stojkovićeva majka nije dobila policijsku zaštitu. Nakon utvrđivanja motiva napada procenićemo da li je potrebno da ona dobije zaštitu - objasnio je Veljović za Kurir.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.