Ugroženi jeleni zbog žice na granici

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženi jeleni zbog žice na granici

Zamenik direktora Vojvodinašuma Branislav Stankov izjavio je da je opasno ugrožena divljač, pošto je Madjarska podigla bodljikavu žicu kroz lovište "Kozara" u prirodnom rezrervatu Gornje Podunavlje.

"Jedan od najvećih problema je sezonska migracija, posebno, jelenske divljači koja je i najbrojnija u tim šumama i koja je navikla da se bez bilo kakvih prepreka kreće šumom, pa postoji velika opasnost da će doći do brojnog povredjivanja divljači koja ne zna da ne sme da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preskače bodljikavu žicu", izjavio je Stankov. On je posebno skrenuo požnju na činjenicu da je reč o vrsti žice koja je vrlo oštra i da će to dodatno ugroziti životinje.

Najavio je da će Vojvodunašume, u ponedeljak, uputiti dopis Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivedu i Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede Srbije i zatražiti instrukcije kako da postupa u novonastaloj situaciji. Kako kaže, očekuje od Pokrajinskog sekretarijata i Uprave za šume brzu reakciju, s obzirom da su u pitanju međudržavni odnosi.

Prirodni rezervat Gornje Podunavlje prostire se na teritoriji Srbije, Madjarske i Hrvatske i do sada na toj jedinstvenoj prirodnoj celini nisu postavljane žičane ograde, niti je bilo bilo kakve druge prepreke i barikade.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.