Udruženje Otvoreno srce sveta dobilo nove prostorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje "Otvoreno srce sveta" dobilo nove prostorije

Udruženje "Otvoreno srce sveta" svečano je otvorilo svoje nove, kompletno opremljene prostorije, u objektu koji je udruženju donirao Milan Popović. Zahvaljujući i drugim ljudima dobre volje, kuća je renovirana, obezbeđen je neophodan nameštaj i sadržaji za radionice, edukaciju i boravak lica sa smetnjama u razvoju koje Udruženje okuplja.

Otvorenog srca i širokih ruku ,članovi udruženja ugostili su sve one koji su ih podržali u njihovim naporima da stvore bolje uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rad i druženje svojih članova. Iako postoje već preko trideset godina ovo je prvi put da su se stekli uslovi za neometan boravak i rad.

Kuća je sređena sa puno ljubavi koju su, pored članova i volontera utkali i svi ljudi dobre volje koji su im pomogli da ostvare svoje snove. Neko radom, materijalom, novcem a pre svega željom da pomognu. Prostorije su renovirane, opremljene neophodnim sredstvima za rad i prilagođene osobama sa invaliditetom, ali tu nije kraj njihovog angažovanja.

Deo dvorišta namenjen je aktivnostima na otvorenom. Formirana je bašta sa već zasađenim povrćem i začinskim biljem, kao i voćnjak, kutak za rad i odmor i izvor zdrave hrane, koju sami proizvode.

Boravak osoba sa invaliditetom na sigurnom, pod nadzorom i sa kreativno osmišljenim aktivnostima za roditelje znači mnogo.

Zaslužuju svakako, kao onaj deo društva koji je uvek samo dobro donosio sa širokim osmehom i otvorenog srca. Zato svako ko želi i može, na način koji njemu odgovara, treba da se uključi u rad i postojanje ovog udruženja kako ne bi ponovo dozvolili da budu zaboravljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.