Učenik uboden  nožem dok je čekao užinu

Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenik uboden nožem dok je čekao užinu

Uroš K. (18), učenik četvrte godine Srednje mašinske škole „Radoje Dakić" u beogradskom naselju Rakovica, uboden je juče u 14.15 časova nožem u vrat dok je čekao da kupi užinu u školskoj pekari. Dečak, koji je prema tvrdnjama očevidaca ubo Kovačevića, učenik je iste škole i pobegao je iz dvorišta pre dolaska policije.

Povređenom Urošu K. prvu pomoć pružili su profesori škole koji su mu zaustavili vensko krvarenje do dolaska lekara Hitne pomoći. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Dečak je imao ranu na vratu nanetu oštrim predmetom i manju posekotinu ispod vilice. Bio je svestan i ispričao je lekarima da ne zna čime je uboden i ko mu je naneo povredu. Odmah je prevezen u Urgentni centar - rekla je za „Blic" dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Povređeni mladić primljen je prvo na odeljenje za reanimaciju, a zatim je odveden u operacionu salu.

- Operišu ga hirurzi i specijalisti za kardiovaskularne povrede - izjavio je juče po podne Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Kako saznajemo, napad u školi „Radoje Dakić" u Ulici Miška Kranjca 17 u Rakovici dogodio se za vreme velikog odmora, kada je učenik druge godine prišao Urošu K. i ubo ga nožem. Da li je pre toga između njih dvojice došlo do svađe još nije poznato.

- Vraćala sam se iz fiskulturne sale, kad sam ispred pekare videla dežurne profesore koji su mi ispričali šta se dogodilo. Nisu mi dali da priđem, tako da ne znam u kakvom je stanju učenik. Koliko je meni poznato, on nije bio problematičan i ne znam razloge njihovog sukoba. Imamo školskog policajca, kao i jednog radnika obezbeđenja koga plaćaju roditelji, ali ne znam gde su se nalazili u vreme ranjavanja - kaže Rada Kafedžijska, profesorka fizičkog vaspitanja u srednjoj Mašinskoj školi.

Uhapšen maloletnik osumnjičen za zločin

Beogradska policija je uhapsila maloletnog V.J. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, saopštio je danas MUP.

Kako je navedeno, osumnjičeni V.J. je nožem zadao ubodnu povredu U.K. u predelu vrata, posle tuče u kuhinji-pekari koja se nalazi u prizemlju Mašinsko-obrazovnog centra "Radoje Dakić" u Rakovici.

U konsultaciji sa dežurnim zamenikom okružnog javnog tužioca za maloletnike, maloletni V.J je, uz krivičnu prijavu, priveden dežurnom sudiji Okružnog suda za maloletnike, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Učenik uboden u vrat!

Izvor: Kurir, 02.Dec.2009, 08:40

BEOGRAD - U svađi učenika mašinske škole đak četvrte godine uboden je nožem u vrat! Učenik K. U. (18) povređen je juče oko 14.15 časova, kada ga je u Srednjoj mašinskoj školi "Radoje Dakić" u ulici Miška Kranjca broj 17, u beogradskom naselju Rakovica, nožem ubo dve godine mlađi srednjoškolac. Povređeni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.