Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio se ispred zgrade policije

SUBOTICA - Josip Romić (42), građevinski preduzimač iz Subotice, izvršio je juče oko deset sati samoubistvo ispred zgrade Sekretarijata unutrašnjih poslova, posle oružanog obračuna sa braćom Miroslavom (34) i Dragoslavom (30) Puškarev, takođe građevinskim preduzimačima.

Romić je, kako nezvanično saznajemo, Miroslavu i Dragoslavu dugovao oko 50.000 evra. Umesto novca ponudio im je plac, pa su se sva trojica odvezla Dragoslavljevim „džipom“ da ga pogledaju i dogovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oko „prebijanja duga“.

Međutim, do dogovora nije došlo i kada su se vraćali u grad, na putu Palić - Subotica, Romić, koji je sedeo na zadnjem sedištu, ispalio je metak u Dragoslava, a kada je uperio cev u Miroslav, ovaj je uspeo da iskoči iz kola i počne da beži.

Romić je trčao za njim i pucao. Potom slede događaji kao u holivudskim filmovima. Miroslav je zaustavio jedan automobil, izbacio vozača, seo u automobil i krenuo ka subotičkom Sekretarijatu unutrašnjih poslova, a Romić je pod pretnjom oružjem zaustavio druga kola i krenuo za Miroslavom.

USMRĆEN U TUČI

NOVI SAD - Okružni sud u Novom Sadu odredio je juče pritvor B. N. (15) iz Novog Sada zbog sumnje da je ubio Đoku Dimitrova (31) iz Kaća, saopštio je Okružni sud. Kako se navodi, maloletnik je osumnjičen da je 2. oktobra u Ulici Ilije Birčanina, u Novom Sadu, nakon kraće svađe i tuče, nožem u leđa ubo Dimitrova. Ubistvo se dogodilo ispred kuće Dimitrova, nakon svađe i tuče između osumnjičenog i žrtve, a u kojoj su učestvovali i članovi njihovih porodica. Maloletnik je nožem ubo u leđa Dimitrova, koji je od zadobijene povrede preminuo na putu do bolnice, navodi se u policijskom saopštenju. B. N. je uz krivičnu prijavu sproveden na saslušanje dežurnom istražnom sudiji, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor od 30 dana.    nS. S.

IZBODEN NOŽEM

NIŠ - U tuči, u kojoj je učestvovalo više osoba, teško je povređen Nikola P. (19) iz Niša, koji je uboden nožem u grudi, saopštila je juče niška policija, javio je Tanjug. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva u pokušaju, priveden je Dušan S. (32) iz Niša i zadržan u policiji. U tuči na Bulevaru Nemanjića kod Poslovnog centra „Zona 2“ učestvovalo je šest osoba, naveli su u policiji. Protiv svih vinovnika tog incidenta podnete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanja u tuči.

Miroslav je, bežeći od poslovnog partnera, utrčao u subotički SUP, tražeći pomoć, a policija je odmah odreagovala i spremna dočekala naoružanog Romića. Pripadnici policije su ga ubeđivali da baci oružje i da se preda. Međutim, misleći da je ubio Dragoslava, Romić je pucao sebi u slepoočnicu.

Dragoslav je pogođen u vrat, rana je prostrelna i on je još uvek bio živ kada su policija i lekari došli do kola na putu Palić - Subotica.

Dragoslav je brzo prebačen u subotičku bolnicu, gde je uspešno izvršena operacija, sa odeljenja reanimacije je oko 14 sati prebačen u šok sobu. Nalazi se u komi i lekari se još uvek bore za njego život.

Portparolka Opšte bolnice u Subotici Dragana Penčić rekla je da je Dragoslav zadobio prostrelnu ranu na vratu i da je posle operacije smešten na odeljenje za intenzivnu negu.

Josip Romić je bio vlasnik SZR „Romić“, dok su braća Puškarev vlasnici firme „Dinamik gradnja“, i zajedno su sagradili nekoliko stambenih objekata u Subotici. Sva trojica su važila za uspešne i ugledne poslovne ljude u Subotici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.