Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena šestočlana porodica

Horgoš -- Šestočlana porodica Salma nađena je ubijena u dve susedne porodične kuće u Horgošu.

Ubijeni su Jožef Salma, njegova supruga Jolan, sin Nandor, snaja Neli i dvoje maloletnih unka. U prvoj kući pronađeni su leševi Jožefa i Jolane Salma, a u susednoj porodice njihovog sina Nandora. Uviđaj je počeo u utorak u 13.40 i još traje.

Horgošani kažu da je porodica Salma bila imućna sa poslovima u SCG i Mađarskoj, a bavila se voćarstvom i trgovinom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oni kažu da se u Horgošu dobro živi i da nikada nije bilo problema.

U Osnovnoj školi u Horgošu saznajemo da deca nisu odlazila na nastavu od prošlog ponedeljka, a da su bili uzorni đaci.

Predsednik SO Kanjiža, Karolj Kermeci, je konferenciji za novinare rekao da smatra da motiv ubistava nije etnički i pozvao građane da, ako nešto znaju, obaveste policiju kako bi slučaj bio što pre rasvetljen.

Okružni sud u Subotici je saopštio da je istražni sud o ubistvima obavestila policija Kanjiže, a da je uviđaj počeo u utorak rano posle podne. Navodi se i da su tela Jožefa i Jolane Salma nađena u jednoj, a tela porodice njihovog sina u drugoj kući. Slučaj vodi istražni sudija Okružnog suda u Subotici Snježana Leković.

Nezvanično se saznaje da se ubistvo dogodilo pre nekoliko, možda i nedelju dana, a slučaj je prijavio otac Neli Salme kada je otišao da obiđe porodicu, a pošto se niko nije javljao na telefon. On je obavestio policiju kada je video da ispred kuće njegove kćerke nije očišćen sneg. Takođe nezvanično, navodi se da je stariji bračni par ubijen hladnim, a mlađi vatrenim oružjem i da je u kućama izvršena premetačina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.