Ubijena devojka bila trudna

Izvor: Politika, 11.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena devojka bila trudna

Iako je trpela batine i nekoliko puta se vraćala nevenčanom suprugu nije uspela da pobegne i spasi svoj i život nerođenog deteta

Pirot – Mnogobrojna familija Denčić iz Krupca kod Pirota okupila se juče oko rodne kuće njihove Jovane (17), koju je u utorak u kancelariji pravne službe knjaževačkog Centra za socijalni rad, nožem ubio nevenčani suprug Senad Redžić (23). Lepa Jovana bila je miljenica familije, ali sa teškom sudbinom kao i njena starija sestra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Oca je izgubila pre pet godina, a o njoj je najpre brinula maćeha Fatima, a pre „udaje” i majka Jadranka. Jovana je, kako tvrde njene rođake, bila u četvrtom mesecu trudnoće, a iza sebe je ostavila i dvogodišnju ćerku Anđelu.

U porodičnoj kući Denčića u Krupcu Jovanina maćeha Fatima uznemirena i uplakana primala je saučešće od rodbine. Brinula je ona o Jovani od kada se udala za njenog oca Miću. Kada je umro, Jovanu je majka odvela iz Krupca.

– Tek je pošla u školu kada sam došla u ovu porodicu. Čuvala sam je i brinula o njoj kao da je moja ćerka, a i ona je bila dobro dete. Posle očeve smrti njena majka Jadranka odvela je u Knjaževac da upozna svog brata. Nije se više vratila, jer je tamo upoznala i Senada. Jovana nije htela da se venča sa njim jer je, kako mi je pričala, shvatila da nije dobar čovek. Imaju devojčicu od dve godine i još je bila trudna. Ne mogu da verujem da je nema više – kroz suze govori Fatima držeći porodične slike. Ona kaže da se Jovana nije slagala sa Senadom, da se nekoliko puta vraćala kući, jer je tukao i pretio da će ubiti i nju i njenu porodicu.

– Ona mi je govorila da je bolje da ubije nju nego da neko od njenih strada. Njena starija sestra živi u Beogradu, a po ocu ima mlađeg brata i sestru koji žive ovde sa mnom u kući u Krupcu. Ne mogu da shvatim zašto je ubio i idem u pirotski Centar za socijalni rad da se raspitam da li je to sve tačno – priča u suzama Fatima i grli Jovaninog brata i sestru.

Jovanina strina Zorica Denčić i baka Radmila Denčić plaču i za njom i njenim ocem. Zorica kaže da je pre nekoliko nedelja bila ovde, izmučena, zapuštena...

– Pitala sam je kako živi, a ona mi je rekla da ima mnogo problema i jednom mi je pokazala leđa sa modricama i podlivima od batina. Govorila mi je da joj preti da će je ubiti, a ja samje tešila da to neće da se desi... ali sada našeg anđela nema. Jovana je bila dobra, lepa i pametna i sve nas jepoštovala. Nismo se slagali da je majka odvede u Knjaževac, ali nismo uspeli da je sprečimo. Šta se sve dešavalo u Knjaževcu i kako je upoznala Senada ne znamo, ali on je dolazio ovde povremeno i za njega nemam nijednu lepu reč –kaže Zorica.

JovaninabakaRadmila jedva da je od šokaprozborila. Kuće su im u istom dvorištu, a Jovana je odrasla pored nje.

–Tuga je velika jer joj je i otac umro mlad od teške bolesti. Bila je očeva ljubimica i teško je podnela njegovu smrt– kaže Radmila dodajući da bi voleli da je sahrane ovde pored oca.

Maćeha Fatima je još rekla da je na dan ubistva pozvala majka Jovaninog nevenčanog supruga i pitala za Jovanu. Još je rekla da je Senad tukao Jovanu, da jeona pobegla sa devojčicom i da ne znaju gde se nalazi.

– Tek kasnije sam na televiziji čula šta se desilo. Još ne mogu da verujem da je Jovana mrtva. Rekli su mi da će biti sahranjena u Knjaževcu – rekla nam je na kraju Fatima.

M. Penčić

[objavljeno: 11/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.