Ubijen rođak Andrije Draškovića

Izvor: B92, 22.Jun.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen rođak Andrije Draškovića

Beograd -- Kontroverzni biznismen iz Crne Gore Boško Raičević stradao je kada je eksplodirao automobil u Ulici Cara Dušana u centru Beograda.

U eksploziji su uništena dva vozila, a kako B92 saznaje, eksplodirala je bomba podmetnuta ispod jednog auta. Stradali Boško Raičević (1971) bio je rođak i blizak saradnik Andrije Draškovića.

U snažnoj eksploziji jedan prolaznik je zadobio povrede lica i privremeno izgubio sluh od jačine detonacije, a lakše povrede su zadobile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dve osobe koje su bile u kombiju pored "citroena" koji je eksplodirao.

Raičević je, prema saznanjima B92, oko podneva krenuo iz svog stana u broju 6, a na semaforu, samo dvadesetak metara odatle, odjeknula je snažna eksplozija.

Do jake detonacije je došlo u blizini raskrsnice ulica Cara Dušana i Tadeuša Koćuška u centru Beograda, kod Zoološkog vrta, a u blizini su obdanište, srednja škola, i dva fakulteta.

Od siline ekplozije popucala su stakla na okolnim zgradama. Fotografije pogledajte ovde.

"Jedna osoba je poginula, a druga koja se nalazila na pešačkom prelazu zadobila je povrede po licu od stakla. Taj muškarac, starosti oko 40 godina, privremeno je ogluveo i prebačen je u Urgentni centar", rekla je za B92 portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je dodala da je Hitna pomoć poziv o nesreći dobila u 12:20.

Osim "citroena", koji je potpuno izgoreo, eksplozijom je zahvaćen i kombi firme "Zlatiborac", u kome su lakše povrede zadobile dve osobe.

U trenutku nesreće, u blizini je bilo i jedno vozilo Gradske čistoće. Radnici ovog javnog preduzeća prvi su počeli da gase vatru.

Na licu mesta se nezvanično spominjalo da je moguć uzrok neispravno instaliran sistem za plin u jednom od automobila, ali je kasnije javljeno da je u pitanju bombaški napad.

Na licu mesta su bile ekipe Hitne pomoći, vatrogasne službe i policije, saobraćaj je blokiran, a bliži prilaz mestu nesreće je bio onemogućen. Na licu mesta je došla i protivdiverziona jedinica MUP-a Srbija.

Na Raičevića, biznismena iz Crne Gore koji je i rođak Andrije Draškovića, osuđenog zbog ubistva jednog od članova surčinskog klana, pucano je 2010. godine u Ulici Strahinjića bana, takođe na Dorćolu, i to zbog svađe oko parking mesta.

On je sa prijateljima sedeo u jednom kafiću, a zatim je došlo do svađe i tuče posle koje je Raičević ranjen sa četiri hica, u noge, prepone i stomak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bačena bomba na automobil u centru Beograda, jedna osoba poginula (1)

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jun.2012

BEOGRAD - Stradao je kontroverzni biznismen iz Crne Gore Boško Raičević, na koga je pucano 2010. godine takođe na Dorćolu, u Ulici Strahinjića bana.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.