Izvor: Politika, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen na rođendanu najboljeg druga

Novi Sad - Juče je Policijska uprava u Novom Sadu saopštila prve rezultate istrage tragičnog ishoda masovne tuče do koje je došlo u nedelju u restoranu "El Rustego" u Đurđevu i identitet mladića koji je osumnjičen da je nožem u srce ubio Strahinju Toholja (18) iz tog donedavno mirnog šajkaškog naselja kod Žablja. Pod osnovanom sumnjom da je ubio Strahinju, uhapšen je, uz određivanje policijskog zadržavanja, godinu dana stariji Dragan M. iz Kovilja, koji će, uz krivičnu prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << biti priveden dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda.

U pomenutom lokalu, prilikom zločina, slavio je rođendan jedan mladić iz Đurđeva koji je važio za Strahinjinog najboljeg druga, pa se time objašnjava i njegovo prisustvo na tom slavlju. Na rođendanskom okupljanju bilo je prisutno desetak gostiju koji su sedeli u jednom delu lokala, a nešto dalje od njih dvojica mladića i jedna devojka iz Kovilja, koji nisu pozvani na skup, već su se tu našli kao gosti lokala.

U restoranu, u Ulici kralja Petra Prvog, nije bilo narušavanja reda i mira, osim diskretne prepirke. Do opšte tuče došlo je nešto kasnije na ulici nedaleko od restorana, kada je osoblje objekta već nameravalo da označi "fajront". Prema policijskoj istrazi, tragedija je počela bezazleno, verbalnim sukobom na ulici između maloletnih 17-godišnjaka D. S. i Đ. D., obojica iz Đurđeva i sada pokojnog Strahinje, s jedne strane, i dvojice Koviljčana - osumnjičenog Dragana M. i njegovog prijatelja Dalibora P. (24), s druge strane. Svađa je, međutim, ubrzo prerasla u fizički obračun. Osumnjičeni Koviljčanin je u jednom trenutku iznenada izvadio nož i preciznim snažnim udarcem Strahinji T. u predelu grudi zadao fatalni ubod. Nakon toga, kako tvrde očevici, nož je bacio pored puta i automobilom pobegao sa mesta zločina.

Odmah je pozvana Hitna pomoć, a prisutni su čim su uvideli da Strahinja obilno krvari i sami obezbedili prevoz i krenuli ka Kliničkom centru u Novom Sadu. Međutim, usled težine povrede i gubitka krvi, nesrećni mladić je na putu izdahnuo.

Juče je policija obelodanila i motiv tragedije. Navodno, maloletni D. S. došao je u konflikt sa Draganom M. jer mu je osumnjičeni "gledao devojku". Policija je juče saopštila da će protiv Dalibora P. i oba maloletnika koja su učestvovala u tuči, takođe, podneti odgovarajuću krivičnu prijavu.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.