Ubici tasta 19 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 16:51

Ubici tasta 19 godina zatvora

Posle više puta odlaganog epiloga suđenja Slavku Plavšiću (31) okrivljenom za teško ubistvo oca njegove nevenčane supruge u Kovilju 2019. godine, veliko veće novosadskog Višeg suda kojim predsedava Sudija Ivana Josifović odmerilo je kaznu od 19 godina zatvora. Njemu je produžen pritvor i naloženo da plati troškove postupka, kao i otštetu.

U svojoj završnoj reči optuženi je izjavio da se kaje, izjavio je saučešće porodici i dodao da nije znao da će tako nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se desi, i da nije to hteo.

Zastupnica optužnog akta Biljana Silađi nakon saslušanja sudskih veštaka iz oblasti psihijatrije i psihologije izjavila je da bi trebalo uzeti u obzir da je u jednom momentu, prema rečima svedoka, okrivljeni prestao da udara onesvešćenu žrtvu i otišao da uzme cigaretu od pokojnikove supruge, a potom se vratio i nastavio da rukama i nogama udara nemoćnu žrtvu.

Branilac okrivljenog advokat Neda Vukićević, naglasila je da se eventualno radi o običnom ubistvu na koje je njen branjenik pod uticajem alkohola ušao, nakon što je prethodno napadnut od oštećenog.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 6. maja 2019. godine oko 45 minuta posle ponoći kada je okrivljeni, koji je u tom trenutku imao 2,47 promila alkohola u krvi, došao pred kuću svoje nevenčane supruge Anite Baranji, počeo da lupa na prozor i da je doziva.

Okrivljenom je u tom trenutku, zbog izloženosti uticaju alkohola, sposobnost da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do tog stepena da ne bude svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Otac supruge Josip Baranji (61) izašao je iz kuće da ga spreči da nastavi sa maltretiranjem njegove porodice, a okrivljeni je počeo da ga besomučno udara rukama i nogama sve dok oštećeni nije preminuo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PREBIO GA NA SMRT! Slavko Plavšić (32) osuđen za ubistvo tasta, ali zatvor nije jedina kazna

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021

Plavšić će na ime nematerijalne štete, zbog pretrpljenih duševnih bolova i patnje, morati da plati Josipovoj supruzi 1.200.000 dinara, svojoj bivšoj vanbračnoj ženi 800.000 dinara i njenom bratu 300.000 dinara...Slavko Plavšić (32) iz Kovilja, u Višem sudu u Novom Sadu osuđen je prvostepenom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.