Ubicama Smaila Tarića 30 i 35 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubicama Smaila Tarića 30 i 35 godina zatvora

BEOGRAD -

Viši sud u Beogradu osudio je danas Velibora Bakića (26) na 35, a Miloša Rašića (26) na 30 godina zatvora jer su na svirep i podmukao način ubili Smaila Tarića iz Malog Zvornika u avgustu 2008. godine, tako što su mu mačetom odsekli glavu, a potom raskomadali njegovo telo.

Sudija Dragomir Gerasimović podsetio je da je odrubljena glava Smaila Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. godine u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta pronašla i Tarićevo telo u žbunju.

Bakiću i Rašiću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, a koji će im se uračunati u kaznu.

Utvrđeno je da su Bakić i Rašić namamili Tarić da dođe u Beograd kako bi od njega kupili 1.050 grama eksploziva penetrita i sa njim se sastali 18. avgusta 2008. u prepodnevnim časova u parku kod Veterinarskog fakulteta, rekao je Gerasimović.

Pošto navodno Bakić kod sebe nije imao dovoljno novca da plati eksploziv, zloupotrebivši Tarićevo poverenje, Bakić i Rašić su ga ponovo namamili da u večernjim satima ponovo dođe u neosvetljeni deo parka, gde su ga usmrtili sa više snažnih udaraca mačetema, dodao je sudija.

Velibor Bakić (26), Miloš Rašić (26) i Smail Tarić

Smrtonosna povreda bila je zjapeća rana na vratu, napomenuo je Gerasimović u sudnici u kojoj je vladala mučna i napeta atmosfera, prepunoj rodbine i prijatelja optuženih i ubijenog Tarića.

Gerasimović je dalje obrazložio da je sud tokom trogodišnjeg postupka imao težak posao pred sobom, jer nije bilo očevidaca te svirepe likvidacije, dok su brojni svedoci u više navrata, neki čak i tri puta, menjali iskaze tokom suđenja.

Sud je ocenio da Rašićeve patike, na kojima je nađen Tarićev DNK, ne mogu da se izuzmu kao dokaz, kako je tražila njegova odbrana - jer nisu ušle u zapisnik o pretresu stana, jer smatra da je to samo tehnički propust policije. (Patike su naknadno pronađene, navodno oprane u veš mašini).

Tarićeva bivša devojka Danica Todorović, koja je čuvala eksploziv u svom stanu u Beogradu, osuđena je na uslovnu kaznu od godinu i po dana zatvora, sa rokom provere od četiri godine, zbog nedozvoljenog držanja eksploziva.

Posle izricanja presude Bakić je sudiji Gerasimoviću rekao: "Želeo bih da se isto ovo dogodi i vašoj porodici", dok je Rašić sve vreme negodovao i zapitkivao sudiju na osnovu kojih dokaza je osuđen, tvrdeći da je "ovde pogrešan čovek".

Rašićevoj majci, koja nije želela da uđe u sudnicu prilikom izricanja presude, naglo je pozlilo kada je čula visinu kazne. Nju su ubrzo zatim iz hodnika Palate pravde, na nosilima izneli pripadnici Hitne pomoći.

Prema optužnici, Bakić i Rašić, koji imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, u noći između 18. i 19. avgusta prošle godine, gde mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu.

Tarićevo telo su potom zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo.

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru. I Tarić je od ranije poznat policiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.