Ubica izgubio periku i šešir

Izvor: Blic, 14.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica izgubio periku i šešir

BUDVA - Goran Pejović (29) iz Nikšića najverovatnije je ubijen jer je u ponedeljak po podne bio u sivoj majici i u društvu trojice prijatelja, kao i kontroverzni Budvanin, koji je sedeo nedaleko od njega u bašti kafića „Palma". U pucnjavi je ranjen i Pejovićev prijatelj Vojkan Inić (27), takođe iz Nikšića, koji živi u Beogradu.

Sagovornik „Blica" blizak istrazi smatra da je profesionalni ubica, koji je, kako se veruje, došao iz Beograda, zamenio Pejovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i I. D. jer su bili slično obučeni. Ubici je najverovatnije neko pomagao i opisao metu, ali kako su obojica sedeli, nije mogao da proceni da Pejović, korpulentni momak, ne odgovara opisu I. D., koji je srednje građe. Policiji bi u identifikaciji ubice, a zatim i organizatora zločina, mogli da pomognu i video-zapisi kamera postavljenih na bankama blizu „Palme", kao i snimak holandskih turista sa šetališta.

- Na snimcima nema ništa spektakularno iako je ubici, prilikom bekstva, pao slameni šešir sa glave i perika. On se, međutim, nije zbunio niti trudio da ih podigne već je nastavio da beži. Na snimcima se vidi deo njegovog lica, koje ne pokriva veštačka brada. Policijski stručnjaci pokušaće da urade foto-robot, kaže naš sagovornik.

Taj foto-robot crnogrski MUP proslediće kolegama u Srbiji jer se sumnja da je ubica, zbog „pozdrava iz Beograda" upućenog žrtvi i akcenta kojim je govorio, stigao iz prestonice Srbije. I sa slamnatog šešira koji je ubica izgubio policija će pokušati da nađe tragove koji bi pomogli u njegovoj identifikaciji. U MUP Srbije „Blic" saznaje da im još iz Crne Gore nije stigao nikakva dopis u vezi sa zločinom u Budvi.

Ubica, maskiran slamnatim šeširom, veštačkom bradom i perikom, odavao je sliku sredovečnog čoveka, ali policija sumnja da je on starosti oko 25 godina. Veruje se da je profesionalac jer za sobom nije ostavio bilo kakav trag, već je hladnokrvno overio već mrtvog Pejovića, a zatim ranio i Inića. Pokazalo se da je imao i logističku podršku jer mu se gubi svaki trag iako je policija ubrzo posle zločina blokirala sve izlaze iz Budve.

Goran Pejović je juče sahranjen na groblju u Nikšiću, gradu gde je rođen. Meštani grada pod Trebjesom prekjuče su, čim je Pejovićevo telo dopremljeno u Nikšić, došli u dom njegove porodice i izjavili saučešće roditeljima i bratu.

- Bio je mnogo dobar dečko. Tih, miran, vredan. Iz dobre je, poštene i ugledne porodice. Kako će samo preživeti njegovi roditelji i brat - pitaju Nikšićani.

Često na meti napadača

Kontroverzni Budvanin I. D., koji je, kako se veruje, bio prava meta ubice, dovođen je u vezu s nekoliko likvidacija u Crnoj Gori i u Beogradu. Njegovo ime povezivalo se sa ubistvom ministra odbrane Pavla Bulatovića, a pominjale su se i njegove veze s ljudima iz Državne bezbednosti. Prema nezvaničnim informacijama, bio je više nego u dobrim odnosima sa Željkom Maksimovićem i drugim kriminalcima poreklom iz Crne Gore. Privođen je i posle ubistva Duška Jovanovića, glavnog urednika „Dana", i pušten. Nikada ni za šta, međutim, nije optužen.

Prethodnih godina, I. D. je i sam nekoliko puta bio na meti napadača, ali u tim pucnjavama nije ranjavan. Pre dve godine u blizini Kotora pucano je na njega, a u Budvi je eksplozivom razneta njegova kuća, kad je poginula njegova trudna devojka i njen brat.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dežurni krivac za sve što se dogodi

Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2008, 07:37

PODGORICA - Budvanin Ivan Delić (38) koji je, prema napisima u crnogorskim medijima od kojih su neki preneli sumnje koje dolaze iz policijskih redova, bio verovatna meta atentata u kojem je u nedelju oko 17.40 u kafiću „Palma“ u centru Budve ubijen Nikšićanin Goran R. Pejović (29), a teško...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.