U stanu držali nakit vredan 800.000 evra

Izvor: Blic, 07.Okt.2011, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U stanu držali nakit vredan 800.000 evra

Protiv Nenada N. (54) iz Beograda, vlasnika menjačnica “Dok”, Slaviše D. (33) iz Mladenovca, vlasnika menjačnice “Dukat”, i Miroslava G. (35), radnika na proceni zlata u “Doku”, kod kojih je nađeno više od 30 kilograma zlata i srebra i skupoceni satovi, podnete su krivične prijave zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom.

Iako je kod osumnjičenih nađen nakit i dragocenosti čije poreklo nije poznato, i to u vrednosti većoj od 800.000 evra, istražni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudija je odlučio da prijava protiv njih ide redovnim putem, a ne da posle 48-satnog zadržavanja budu privedeni na saslušanje, saznaje "Blic”.

Policija je prvo zaustavila "reno” u kome je bio Slaviša D. sa dvojicom poznanika. U vozilu je nađeno više od tri miliona dinara. Slaviša D. je navodno prodao 300 grama zlata jednoj zlatari u centru prestonice, i to za 6.000 evra, a za ostatak je tvrdio da je njegov novac.

Nakon toga pretresen je stan Nenada N. u centru Beograda. U stanu je nađeno sedam kilograma zlatnog nakita, 25 kilograma srebra, dukati, biseri, drago kamenje, skupoceni satovi. Deo zlata i srebra bio je pretopljen, pa nije poznato poreklo. Takođe nije poznato poreklo ni ostalih dragocenosti, pa se istražuje gde i kako su osumnjičeni nabavili zlatni i srebrni nakit i satove. Novac koji je nađen kod Slaviše D. i nakit i satovi iz stana privremeno su oduzeti.

Protiv osumnjičenih je, i to redovnim putem, podneta krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine jer nemaju dozvolu da u svojim menjačnicama otkupljuju zlato i srebro.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.