Izvor: B92, 24.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak nastavak svedočenja C061

Hag -- U ponedeljak će pred Haškim tribunalom biti nastavljeno suđenje Slobodanu Miloseviću. Kako javlja specijalni i zveštač B92 Ljubica Gojgić, Tužilaštvo bi trebalo da, posle 6 punih dana, okonča glavno ispitivanje zaštićenog svedoka C061, bivšeg funkcionera RSK. Taj, "ključan svedok u dokazivanju Miloševićeve krivice po optuznici za Hrvatsku", kako ga je nazvalo Tužilaštvo, govorio je o političkoj, finansijskoj i vojnoj povezanosti rukovodstva Srba iz Krajine i režima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji, odnosno njenog tadašnjeg predsednika Miloševića. Tokom svedočenja C061 u sudnici su slušane i trake na kojima su zabeleženi prisluškivani telefonski razgovori Miloševića i lidera Srba iz Republike Srpske Radovana Karadžića. Ti snimci otkrivaju da je Milošević Karadžiću čak izdavao naređenja, a u njima se često, kao aktivni učesnici događaja u Krajini i Bosni, pominju bivši šef DB Srbije Jovica Stanišić i bivši načelnik vojne obavštajne službe, general Aleksandar Vasiljević.

Milošević bi u utorak trebalo da počne unakrsno ispitivanje svedoka C061. Kako B92 nezvanično saznaje, on će zatražiti da tog "insajdera" i on ispituje 6 dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.