U nesreći u Zemunu poginula četvorica radnika

Izvor: Politika, 29.Sep.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nesreći u Zemunu poginula četvorica radnika

BEOGRAD –U nesreći prilikom sanacije klizišta Kalvarijskog parka u Zemunu danas su, kada se na njih obrušilo brdo, poginula četvorica radnika, jedan je teško povređen, a ne zna se da li ima još zatrpanih radnika, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marić je Tanjugu rekao da su četvorica radnika poginula, a da je jedan radnik sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar.

„Za sada imamo informacija da je njegovo stanje stabilno”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekao je Marić i dodao da je u toku vađenje tela dvojice poginulih radnika.

On je ponovio da se ne zna da li ima još zatrpanih radnika.

Ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera Ivica Dačić je novinarima ranije rekao da se nesreća dogodila prilikom sanacije klizišta i da se broj radnika tačno ne zna jer poslodavci nisu još rekli koliko je ljudi bilo angažovano na izvođenju tih radova.

Predstavnici firme „Gradin š”, angažovane na izvođenu radova, daju izjave u policijskoj stanici Zemun, rekao je ministar.

Prema Dačićevim rečima, predstavnici firme daju izjave o tome da li se radilo po propisima, da li su primenjene sve mere zaštite na radu, a kako bi se utvrdilo gde je nastala greška i da li postoji odgovornost poslodavaca za gubitak ljudskih života.

„Ovo je težak incident u kojem je veliki broj radnika izgubio život i treba proveriti šta je uzrok, odnosno da li je došlo do kršenja zakonskih propisa i pravila prilikom radova ovakve vrste”, istakao je ministar.

On je uputio saučešće porodicama nastradalih, istakavši „da je današnja nesreća velika pouka da se mora voditi računa kada se izvode radovi”.

-----------------------------------------------

U vrtiću „Flora” sve pod kontrolom, deca bezbedna

Sekretarijat za dečiju zaštitu saopštio je da se današnja nesreća, do koje je došlo prilikom radova na sanaciji lesnog odrona Kalvarijskog parka u Zemunu, desila van granica dvorišta vrtića „Flora” i da deca nijednog trenutka nisu bila ugrožena.

U vrtiću je sve pod kontrolom i deca su bezbedna, a sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i direktorka Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević” Jasmina Bouali odmah su izašle na teren da se uvere u bezbednost mališana.

Iz Sekretarijata su poručili da će preduzeti sve mere kada je u pitanju bezbedan nastavak radova na sanaciji terena.

Adaptacija vrtića „Flora” u Zemunu završena je u novembru prošle godine, a iz Gradske uprave tada je saopšteno da je grad izdvojio sredstva i za sanaciju kliznog terena oko vrtića, kako bi se sprečila dalja degradacija tla.

Kako su mediji preneli, bili su planirani radovi na povećanju tla na potezu od 50 do 70 metara širine i 15 metara visine da bi se obezbedio potpuno stabilan teren, ne samo za vrtić i za stambene objekte koji se nalaze u blizini.

Tanjug

objavljeno: 29.09.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.