U Stokholmu danas sastanak Blinkena i Lavrova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2021, 09:50

U Stokholmu danas sastanak Blinkena i Lavrova

Američki državni sekretar Entoni Blinken trebalo bi da se danas sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom tokom konferencije o evropskoj bezbednosti, na marginama samita OEBS u Stokholmu. Blinken će, kako je najavljeno, razgovarati odvojeno i sa šefom diplomatije Ukrajine Dmitrom Kulebom.

Blinken je juče posle samita šefova diplomatije NATO u Rigi izrazio zabrinutost SAD zbog, kako kaže, velikih ruskih vojnih operacija i nastojanja Moskve da destabilizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajinu, prenosi Rojters.

"Ne znam da li je predsednik Vladimir Putin doneo odluku o invaziji. Znamo da raspoređuje kapacitete da to može da uradi po kratkom postupku, ako odluči", rekao je Blinken.

SAD su spremne da odgovore čitavim nizom ekonomskih mera od kojih smo se uzdržavali u prošlosti, dodao je on.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI POSTOJI ŠANSA ZA MIR? Danas se sastaju Blinken i Lavrov u ŠVEDSKOJ - razgovaraće o aktuelnoj tenziji - Amerika pripremila niz mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken trebalo bi da se danas sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom tokom konferencije o evropskoj bezbednosti, na marginama samita OEBS u Stokholmu...Blinken će, kako je najavljeno, razgovarati odvojeno i sa šefom diplomatije Ukrajine Dmitrom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.