U Sloveniji uhapšeno 15 članova grupe Darka Šarića

Izvor: Politika, 25.Maj.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji uhapšeno 15 članova grupe Darka Šarića

Čitav postupak pokrenulo je slovenačko tužilaštvo, a težište akcije su ranije zaplene droge na području Zapadne Evrope

U nastavku akcije „Balkanski ratnik”, juče je u Sloveniji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, potvrdio je „Politici” Miljko Radisavljević, specijalni tužilac.

Uhapšene osobe uglavnom su slovenački državljani. Neki od njih policiji su odranije poznati po povezanosti sa krijumčarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << narkotika.

„Akcija u Sloveniji rezultat je saradnje i međusobnog dostavljanja dokaza Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i slovenačkog Vrhovnog državnog tužilaštva, Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Dokazi su pribavljeni od američke Agencije za suzbijanje narkotika, Bezbednosno-informativne agencije Srbije i slovenačkih bezbednosnih službi, a pretresanjem stanova osumnjičenih pronađen je novac, opojna droga i vatreno oružje”, saopštio je tužilac.

Prema rečima Miljka Radisavljevića, dokazi do kojih se došlo u pretkrivičnom postupku povezuju ovu grupu sa organizacijom koju, kako se sumnja, predvodi Darko Šarić, odnosno reč je o jednoj ćeliji u okviru tog narkoklana. Čitav postupak pokrenulo je slovenačko tužilaštvo, a težište akcije su ranije zaplene droge na području Zapadne Evrope. Dalja istraga biće nastavljena pred slovenačkim pravosudnim organima, ali će srpsko Specijalno tužilaštvo, kako najavljuje tužilac Radisavljević, nastaviti da sarađuje u postupku, jer je reč o istoj grupi krijumčara droge.

U akciji „Balkanski ratnik” u oktobru prošle godine zaplenjeno je više od 2,5 tone kokaina u Južnoj Americi. Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba.

D. Čarnić

---------------------------------------------------

Racija u Ljubljani

Racija slovenačke policije obuhvatila je lokal čiji je vlasnik Dragan Tošić, gde je pretres počeo u utorak oko devet sati izjutra, javila je slovenačka televizija „24 ur”.

„Dokazi su dobijeni od američke agencije za suzbijanje narkotika, DEA, srpske Bezbednosnoinformativne agencije i slovenačkih službi”, rekla je za Radio Sloveniju portparolka policije Maja Adlešič. Pretresanjem stanova osumnjičenih pronađeni su novac, opojna droga i vatreno oružje, dodaje se u saopštenju.

------------------------------------------------

Homen: Kupci Šarićevih stvari ostaće anonimni

Direkcija za oduzetu imovinu svima koji budu kupili stvari odbleglog vođe narkoklana Darka Šarića garantuje da će ostati anonimni, odnosno da njihov identitet neće biti otkriven javnosti, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

On je rekao da će prva prodaja pokretnih stvari zaplenjenih u kućama i objektima Šarića i pripadnika njegove grupe biti organizovana u prvoj polovini juna u skladištu Direkcije na Vilinim vodama.

Reč o veoma vrednim starima, nameštaju, opremi za teretanu i čak 76 plazma televizora, a najvrednije su zaplenjene u vilama na Tatarskom brdu kod Novog Sada, ukazao je Homen

Prodaja pokretnih stvari koje su privremeno oduzete od Šarića i pripadnka njegovog klana obavlja se da im ne bi opala vrednost u toku trajanja krivičnog postupka koji je još u fazi optuženja – čeka se da optužnica stupi na pravnu snagu, posle čega će biti zakazano suđenje.

Tanjug

[objavljeno: 26.05.2010.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.