Izvor: RTS, 23.Sep.2021, 13:22

Tužilaštvo istražuje slučaj slike "Stražar"

Slučaj slike Paje Jovanovića, koju je gradski sekretar za komunalno-stambene poslove Beograda Nikola Kovačević kupio u bečkom "Dototeumu" za 135.000 evra, stigao je u sredu u Više javno tužilaštvo u Beogradu.
U narednom periodu očekuje se da bude utvrđeno da li u radnjama Nikole Kovačevića ima elemenata krivičnog dela krijumčarenje ili je reč o carinskom prekršaju, kako se najpre verovalo, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nakon što je slika poznatog umetnika pronađena u koferu Kovačevića na aerodromu "Nikola Tesla", carinici su protiv njega podneli prijavu za neplaćanje carine Prekršajnom sudu u Beogradu.
Nakon što je procenjeno da bi ovde moglo da se radi o krivičnom delu, predmet je poslat u Treće osnovno javno tužilaštvo jer se aerodrom nalazi na teritoriji njegove nadležnosti.
Odatle je, prema pisanju medija, stigao čak i u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje se oglasilo nenadležnim i poslalo predmet Višem javnom tužilaštvu.
Za carinski prekršaj predviđena je novčana kazna u rasponu od vrednosti predmeta do četiri puta te vrednosti, a privremeno oduzeti predmet se vraća po okončanju postupka.
Za krijumčarenje, međutim, prema Krivičnom zakoniku, u zavisnosti od načina izvršenja krivičnog dela zaprećene su i zatvorske i novčane kazne, uz trajno oduzimanje krimijumčarene robe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tužilaštvo naložilo policiji da ispita sve u vezi slike Paje Jovanovića koja je pronađena na aerodromu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja u vezi sa slučajem slike "Stražar" Paje Jovanovića, koja je pronađena u koferu sekretara za komunalno-stambene poslove Beograda Nikole Kovačevića na aerodromu Nikola Tela, po njegovom povratku iz Beča...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.