Tuga u Topoli

Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga u Topoli

TOPOLA - Na grobljima pod Oplencom i u LJubeselu danas će biti sahranjeni Zoran Tončić (31) i Ivan Jokić (27), poginulih u teškoj saobraćajnoj nesreći u Vlakči.

Tuga je prekrila Topolu. Zastave na pola koplja, dan je žalosti. Dve kuće Tončića i Jokića zavijene u crno. Dolaze prijatelji, rodbina, poznati i nepoznati. Muk.

- Zvala sam Zorana na mobilni. Zvonilo je, a onda je neko prekinuo vezu. Ništa nismo znali, ni šta se desilo ni zašto ga nema. Došao je s posla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odmorio se. Otišao je sa drugovima do Kragujevca... Ni slutili nismo da živog Zorana više nećemo da vidimo, priča skrhana bolom Zorica Tončić majka tragično nastradalog mladića. NJegova supruga Ivana savija se od bola, skriva suze. - Kako ćeš kada ga donesu, govori majka snahi i sama ne znajući odakle joj snaga.

- Život stao. Kako će dete od tri godine da raste bez oca, govori tiho Miodrag, otac poginulog Zorana. Pokriva lice, ne može da zaustavi suze.

- Svašta mi je bilo na pameti. Ni sam ne znam šta sam hteo da uradim, a treba imati snage zbog porodice, zbog malog Luke. Zoran je imao radnju i pre mesec dana zaposlio se u livnici „12. oktobar“. Vredan je bio. Brinuo o porodici, nikad ništa nije napravio, sportista je bio. Deset godina trenirao je odbojku. Dolaze njegovi drugovi, prijatelji. Niko ne veruje da ga više nema, priča Miodrag. Od rane zore dvorište je puno. Dolazili su i iz Livnice i iz opštine. Kažu brinuće za porodicu.

Dvorište Jokića, nadomak autobuske stanice prekrio lelek.

- Kako će, sine, majka da te dočeka, kako će da te isprati? Sa drugom si otišao. Umesto da te otac i majka žene, vraćaju te mrtvog, govorila je Borka. Nikada kaže Ivan nije napravio nikakav prekršaj. Pre pet godina je položio vozački ispit i nikad nikakvu kaznu nije imao ni za najsitniji prekršaj. Radio je već godinu dana kod strica.

- I mlađi brat Milan se rodio zato što je to Ivan želeo. Govorio je stalno „majko rodi mi brata“ da ne budem sam. Milan izrastao u momka, upisao fakultet. Oba sina zlatna ko zlatne jabuke, kaže stric Aleksandar.

Brzina

Zoran Tončić i Ivan Jokić poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju rano ujutro, oko 2,40 sati dogodila na magistralnom putu Kragujevac Mladenovac. Na „opel kadet“ u kome su bila četiri mladića iz Topole, naleteo je „mercedesom“ Darko Radojković (18) iz Čumića kod Kragujevca. Policija je saopštila da Darko nema položen vozački ispit i da je najverovatnije, zbog neprilagođene brzine, vozilom prešao na levu stranu i direktno udario u „opel“.

- Gigić ima nagnječenje mozga, povrede grudnog koša, sa krvarenjem i njemu je urađena grudna drenaža. On, takođe, ima povrede desne nadlaktice i planira se operacija tokom dana ili eventualno sutra, izjavio je dr Dragče Radovanović, načelnik Urgentnog centra. Prema njegovim rečima Točilovac ima lakše telesne povrede, nagnječenje grudnog koša i trbuha, opserviran je i biće prebačen na odeljenje hirurgije Kliničkog centra u Kragujevcu.

Prema rečima dr Radosavljevića, Radojković je zadobio povrede koje mogu da mu ugroze život. „Ima višestruke prelome, i za njega je takođe planirana operacija. Povrede koje ima mogu još uvek da mu ugroze život, rekao je načelnik Urgentnog centra.

Skupština opštine Topola preuzela je kompletnu brigu oko sahrane poginulih mladića. Zoran Tončić biće sahranjen na groblju pod Oplencom, a Ivan Jokić na groblju LJubeselo, gde je porodična grobnica Jokićevih.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.