Trepča: Nestalo 150 kilograma srebra

Izvor: Blic, Tanjug, 08.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trepča: Nestalo 150 kilograma srebra

Preko 150 kilograma srebra nestalo je iz trezora Rudarskog kombinata Trepča u Zvečanu. Portparol Kosovske policijske službe Arber Beka potvrdio je Tanjugu ovu vest rekavši da je policija u toku jučerašnjeg dana s tim u vezi privela šest radnika ovog preduzeća na informativni razgovor.



"Iz trezora Kombinata Trepča nestalo je 150 kilograma srebra, šest radnika je bilo zaduženo za čuvanje ovog trezora i svi oni su juče saslušani u policiji", rekao je Beka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je dodao da je Kosovska policijska služba započela istragu i da će više detalja biti poznato danas.

Vrednost ukradenog srebra procenjena je na 50.000 evra. Beka je precizirao da je reč o159 kilograma srebrenih šina, a da na trezoru nije bilo znakova nasilnog ulaska, što, kako je ocenio, ukazuje na zloupotrebu službenog položaja i proneveru poverenog materijala.

"Nestanak srebrnih šina ustanovljen je juče, vanrednim popisom u trezoru", dodao je on.

Beka je ukazao da je u vezi sa ovim slučajem više lica privedeno na informativni razgovor, od kojih je jedan kosovski Srbin, M.Ž, zadržan u pritvoru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Trepče nestalo 150 kilograma srebra

Izvor: RTS, 07.Maj.2009, 23:37

Iz trezora Rudarskog kombinata "Trepča" u Zvečanu nestalo preko 150 kilograma srebra. Portparol KPS-a Arber Beka rekao da je policija s tim u vezi privela šest radnika na informativni razgovor. ..Preko 150 kilograma srebra nestalo je iz trezora Rudarskog kombinata "Trepča" u Zvečanu...Portparol...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.