Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Topčider" u pretkrivičnoj fazi

Beograd -- Zamenik okružnog javnog tužioca izjavio da se prve odluke tužilaštva o "slučaju Topčider" mogu očekivati sledeće nedelje.

Dušan Lončarević je za Beograd 202 rekao da su spisi o slučaju pogibije dvojice gardista u kasarni na Topčideru već iščitani i da je u toku pretktrivični postupak.

"Spisi o 'slučaju Topčider', među kojima su i nalazi vojnih istražnih organa i državne komisije koja je ispitivala okolnosti pogibije gardista su iščitani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i preostalo je još da se pregleda video snimak rekonstrukcije događaja, što bi trebalo da bude urađeno do kraja ove nedelje. U toku je predkrivični postupak, a slučaj vodi zamenik tužioca Tomislav Kilibarda", rekao je Lončarević.

Slučaj pogibije gardista u kasarni na Topčideru prethodno je prebačen u nadležnost beogradskog Okružnog suda, u njegov Vojni deo.

Batić: Za 10 dana istraga

Advokat porodice poginulog vojnika Dragana Jakovljevića, Vladan Batić, rekao je da će Okružno javno tužilaštvo za desetak dana pokrenuti istragu za utvrđivanje okolnosti pogibije dvojica gardista u kasarni na Topčideru.

On je rekao da očekuje da će Kilibarda, kod koga se predmet nalazi, podići zahtev za sprovođenje istrage protiv nepoznatih počinioca. Batić je kazao i da će za nekoliko dana biti pokrenut postupak po krivičnoj prijavi koju je otac poginulog vojnika, Janko Jakovljević podneo protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske SCG Branka Krge, bivšeg komandanta Gardijske brigade Radomira Ćosića i sudije nekadašnjeg Vojnog suda Vuka Tufegdžića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.