Tijanić: Subotić mi je izrekao smrtnu presudu

Izvor: Blic, Tanjug, 11.Maj.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić: Subotić mi je izrekao smrtnu presudu

BEOGRAD - Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić izjavio je juče da svako pominjanje njegovog imena od strane Stanka Subotića ili „plaćenih advokata” smatra direktnom pretnjom.



Subotić je u intervjuu zagrebačkom „Jutarnjem listu” rekao da je duvansku aferu svojevremeno izmislila „ekspertska grupa” u kabinetu Vojislava Koštunice i pomenuo Tijanića kao jednog od članova.

- Svaku pretnju čoveka sa toliko novca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takvom karijerom i toliko veza u različitim profesionalnim, a već oprobanim krugovima, smatram smrtnom presudom. Pozivam uglednog biznismena da me tuži. Da sudu podnese dokaze za postojanje anticanetovskog udruženja i potom mog učešća. Ako neće, poučen brojnim iskustvima, konstatujem da je suđenje već održano i u tom slučaju presuda postoji - naveo je Tijanić u pisanoj izjavi.

Msje Subotik, kako su oslovljavali Stanka Subotića u jednom švajcarskom hotelu gde je urađen intervju rekao je da „ne zna nikoga od ljudi umešanih u slučaj ubistva Ive Pukanića”. On smatra da je „ta priča samo nastavak jednog dugog procesa, započetog pre više od 10 godina”. Na pitanje ko stoji iza ubistva Pukanića, Subotić je rekao da iza tog dela pre mogu da stoje oni za koje je Pukanić obavljao prljave poslove i o kojima je znao više nego bilo ko drugi. Subotić smatra da je Pukanić bio puki izvršilac, pion kojeg su oni za koje je radio bez ikakvog žaljenja potrošili. Subotić navodi da je reč o osobama crnogorskog porekla, koje imaju stvarnu vlast u Srbiji i koje su, kako kaže, dovele na vlast Koštunicu. On je rekao da priprema video i pisanu izjavu o svemu što se događalo od 1995. do 2008. u Srbiji, koju će najverovatnije u sledeće dve-tri nedelje uputiti Specijalnom sudu.

Izgleda da me ne žele na suđenju

Imate li nameru da se pojavite na sudu u Beogradu?

- Od 1997, kada sam otišao iz Srbije, u Beograd sam dolazio barem jednom mesečno. Znaju gde živim i znaju mi adresu. O poternici nisam službeno informisan, kao ni moji advokati. Želeli su da naprave cirkus, i jesu. Nudio sam jemstvo da mogu da se branim sa slobode, ali nisu na to odgovorili.

Nisu još ili uopšte neće?

- To je deo koji me najviše zbunjuje, bolje reći zbog kojeg sam zaprepašten. Izgleda kao da oni mene ne žele na sudu. I taj stav sam apsolutno razumeo u vreme Koštunice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.