Izvor: B92, 26.Mar.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško zlostavljanje 6-godišnjaka

Čačak -- Tužilaštvu u Čačku dostavljen je lekarski izveštaj 6-godišnjeg B. P., koji je prošlog ponedeljka primljen na odeljenje dečje hirurgije zbog nasilja u porodici.

Teško povređeni dečak imao je brojne povrede po telu, a policija je uhapsila Vladana Matovića (34), nevenčanog supruga njegove majke, osumnjičenog za nasilje u porodici.

Kako Fonet saznaje, u lekarskom izveštaju navedeno je da je dečak imao brojne povrede po vratu, grudnom košu, trbuhu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stare i nekoliko nedelja, i prelom sedmog rebra na levoj strani.

Pretpostavlja se da je dečak vezivan za ruke i oko vrata i da je udaran gumenim kablom po svim delovima tela.

Loša krvna slika ukazuje i da je maloletnom B. P. uskraćivana i hrana.

Oguljena koža na sedalnom delu dečaka podseća na opekotine od zagrejane ringle.

Dečak se nalazi na oporavku u čačanskoj bolnici.

Desetogodišnji A. P., koji je prošlog utorka primljen takođe na dečju hirurgiju zbog nasilja u porodici, otpušten je sa odeljenja, a nad njegovom majkom i njim pojačan je nadzor od strane Centra za socijalni rad.

Za krivično delo nasilja u porodici zatvorska kazna može biti od jedne do osam godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čačak: Dečak vezivan, mučen, izgladnjivan…

Izvor: Mondo, 25.Mar.2009, 20:37

Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku dostavljen je lekarski izveštaj šestogodišnjeg B.P. koji je prošlog ponedeljka primljen na odeljenje dečije hirurgije zbog nasilja u porodici.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.