Izvor: Blic, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepavac osuđen na deset godina zatvora

Bivši pripadnik Teritorijalne odbrane SAO Krajine Nenad Tepavac, koga je u aprilu ove godine Srbija izručila Hrvatskoj, osuđen je u Županijskom sudu u Karlovcu na 10 godina zatvora, zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.



On je, kako je obrazloženo, pre ratnih zbivanja, u okolini Slunja ubio jednog Hrvata, a nakon što je Slunj ušao u Krajinu, pretio je, prebijao i vređao Hrvate koji su ostali da žive na tom području. Tepavac je negirao da je to učino, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali je sud poverovao svedocima koji su to tvrdili, među kojima je bio i jedan koga je Tepavac, navodno, brutalno istukao. Tepavac je priznao ubistvo, tvrdeći da se radilo o nužnoj odbrani.

On je jedan od 40 pripadnika srpskih jedinica osumnjičenih za ratni zločin na slunjskom području tokom oktobra i novembra 1991. godine.

Za njim je međunarodna poternica bila raspisana četiri godine, a Srbija ga je na osnovu nje izručila Hrvatskoj u aprilu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.