Tela radnika stradalih u Gvineji stigla u Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 02.Jun.2017, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tela radnika stradalih u Gvineji stigla u Srbiju

Dragoljub Mitić (57) i Marko Vasić (33) koji su stradali u noći između 21. i 22. maja biće sahranjeni u subotu Posle mnogo peripetija i odlaganja, Dragoljub Mitić (57) i Marko Vasić (33), naši radnici koji su stradali u noći između 21. i 22. maja u Gvineji, biće sahranjeni u subotu. Dragoljub će biti ispraćen na lokalnom groblju u selu Ljiljance nedaleko od Bujanovca, a Marko u selu Radalj kod Malog Zvornika. Obe sahrane zakazane su za 13 časova. Telo Marka Vasića >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u petak pre podne dopremljeno je u njegovu rodnu kuću u selu Radalj kod Malog Zvornika. U kući bol, uzdasi i jecaji, ne samo najmilijih, majke Snežane, oca Dragana, braće Miroslava i Mirka i sestre Marije, već svih ljudi koji su poslednjih dana sa njima otkako ih je zadesila tragedija. - Ne samo da je bio omiljen u našem selu i kraju, već je imao mnoštvo prijatelja koji su ga zapamtili po dobru - priča nam jedan od srodnika. - Plenio je dobrotom i kao čovek koji je sa našim ljudima radio u "belom svetu" od Libije do Alžira i, evo, Gvineje, i kao ljudina kad se vrati u Srbiju i svoj kraj. Zato je naša tuga za njim veća od Gučeva, u čijem je podnožju rođen i odrastao. Majka Snežana, kao i svi ostali najmiliji, neutešna je, "ali i ponosna što je njeno čedo bilo tako omiljeno, poštovano i cenjeno, što je videla za njegovog života, ali i sada kada ga spremaju na večni počinak". Marko je imao velike planove u životu, a briga prema roditeljima je bila, svedoči majka, "posebna, može se reći, biblijska". Takav je bio i prema drugim bližnjima. - Znao je da deci svojih najbližih kupi najskuplje igračke i kad bih mu rekla da li to nije mnogo, odgovorio bi mi da nije, jer, naglašavao bi, kad on i braća i sestre nisu imali, neka imaju novi naraštaji - priča majka Snežana.Porodica Miloša Vasića Porodica tragično stradalog Dragoljuba Mitića potvrdila je da je pokojnikovo telo dopremljeno uz pomoć beogradske firme koja ja angažovala radnike za posao u Gvineji. Pre nekoliko dana je u rodno selo doputovao i Dragoljubov sin Saša, koji poslednjih petnaestak godina živi i radi u Francuskoj. - Želimo da mog oca dostojno ispratimo. Za sada nema novih informacija o nesreći i rezultatima istrage. O utvrđivanju eventualne odgovornosti i odšteti razmišljaćemo nakon sahrane - rekao je ranije za "Novosti" Mitićev drugi sin Dejan.Dragoljub Mitić, tragedija Postrojenja u Gvineji gde su radnici stradali Tela Mitića i Vasića dopremljena su dva dana nakon prvobitno najavljenog roka, jer su kovčezi zaustavljeni u Briselu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U selju Ljiljance sahranjen Dragoljub Mitić koji je nastradao u Gvineji

Izvor: Blic, 03.Jun.2017, 17:44

Dragoljub Mitić (57) iz sela Ljiljance kod Bujanovca, koji je sa kolegom i Markom Vasićm (33) iz Malog Zvornika, nastradao u Gvineji u noći između 21. i 22. maja, sahranjen je danas u rodnom selu Ljiljance kod Bujanovca...Sahrani su prisustvovali brojni rođaci i prijatelji porodice Mitić iz ovog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.