Tela planinara iz Srbije pronađena na planini Lebršnik

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tela planinara iz Srbije pronađena na planini Lebršnik

Tela dva planinara iz Srbije pronađena su u utorak na planini Lebršnik u pograničnom delu između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Kako je saopšteno iz Gorske službe spasavanja Republike Srpske - stanica Foča, informacije o nestanku državljana Srbije dobili su od Republičke uprave civilne zaštite i MUP-a Srpske, a tela su pronašli oko 17 sati na 1.700 metara nadmorske visine.

Dodaje se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su se nesrećni planinari otisnuli oko 200 metara niz stene.
"Oni su bili smešteni u hotelu 'Mladost NP Sutjeska' i planirali uspon na Lebršnik. Čitav slučaj preuzima Crna Gora, pošto se nalaze 1.500 metara na teritoriji Crne Gore", saopšteno je iz GSS RS - stanica Foča.
Na teritoriji planine Lebršnik je takođe pronađen automobil beogradskih registarskih tablica, za koji se pretpostavlja da je pripadao stradalim planinarima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRAGEDIJA U FOČI: Planinari iz Srbije poginuli tokom uspona (Foto)

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2019

Dva državljanina Srbije nađena mrtva na planini Lebršnik Tela dvojice planinara iz Srbije pronađena su na planini Lebršnik na granici između BiH i Crne Gore i pretpostavlja se da su stradali kada su, zbog magle, promašili planinsku stazu i propali oko 200 metara niz stene.U...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.