Tatona nisam u životu video

Izvor: Večernje novosti, 09.Feb.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatona nisam u životu video

Na ponovljenom suđenju Dejan Puzigaća izneo odbranu NE, nisam kriv! Ponavljam da nisam organizovao napad na navijače Tuluza, nisam učestvovao u tuči, a Brisa Tatona u životu nisam video! Ovo je na ponovljenom suđenju u sudnici beogradskog Centralnog zatvora, pred sudskim većem Višeg suda, izjavio Dejan Puzigaća, sada monah sa imenom Sava. On je optužen za prebijanje francuskog navijača Brisa Tatona >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 2009. godine, koji je posle 12 dana preminuo u bolnici u Beogradu. On je ponovio svoju odbranu koju je dao u prethodnom procesu, ne negirajući da je navijač Partizana, da je kritičnog dana pred utakmicu bio u centru grada. Rekao je da je nosio u svom rancu drvenu palicu, ali zbog lične bezbednosti. Međutim, kategoričan je bio da ništa nije znao o tuči naših navijača sa francuskim, te da u istoj - nije učestvovao: - Tek na stadionu, za vreme utakmice, čuo sam da je jedan Francuz "sam pao preko ograde na Obilićevom vencu" i da su neki od navijača na internetu videli vest da je teško povređen. Znam da su me neki lažno optužili da sam učestvovao u tuči, ali to su uradili da bi sebi obezbedili bolje pozicije. Zato sam pobegao iz zemlje iako je tada Taton još bio živ. To sam učinio iz straha.PROČITAJTE JOŠ - PONOVLjENO SUĐENjE PUZIGAĆI: Tatona nikad nisam video Puzigaća je optužen kao jedan od organizatora navijačkih nereda kada je stradao Bris Taton. On je bio u bekstvu, sve do 2015. kada je uhapšen u Atini po poternici Srbije. U aprilu naredne godine izručen je našoj zemlji i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora. Inače, u Atini je identifikovan i priveden u monaškoj odori, koju nosi i u pritvoru, kao i na svakom suđenju, jer se zamonašio u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Tajlandu. Nastavak suđenja zakazan je za 1. april. UKINUTE PRESUDE DEJAN Puzigaća je u prvostepenom postupku, u odsustvu jer je bio u bekstvu, osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kaznu Apelacioni sud 2012. smanjio na 14 godina. Viši sud u Beogradu mu je, nakon njegovog zahteva, prošle godine odobrio ponavljanje suđenja. Petočlano veće Višeg suda u Beogradu osudilo ga je potom na 12 godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud je opet ukinuo prvostepenu presudu i naložilo ponavljanje suđenja, koje je u petak započelo.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PUZIGAĆA NEGIRA DA JE IKADA VIDEO TATONA "Na utakmici sam čuo da je neki Francuz SAM PAO PREKO OGRADE na Obićevom vencu"

Izvor: Blic, 09.Feb.2019

Na ponovljenom suđenju Dejan Puzigaća je izneo odbranu, još jednom ponavljajući da nije kriv za prebijanje Brisa Tatona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.