Svetlana Vukajlović 30 dana u pritvoru

Izvor: Vesti-online.com, 22.Sep.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana Vukajlović 30 dana u pritvoru

Specijalni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv bivše direktorke Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlane Vukajlović i njena dva saradnika zbog slučaja vakcina. Određen im je pritvor do 30 dana.

Istražni sudija je nakon saslušanja doneo rešenje o pokretanju istrage protiv Vukajlovićeve, direktora "Jugohemija farmacije" Vladimira Gravara i vlasnika "Detapa" iz Valjeva Ljubomira Pavićevića i odredio im pritvor do 30 dana, rekla je portparolka Specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << suda Maja Kovačević.

Nekadašnja direktorka RZZO sumnjiči se da je prilikom nabavke vakcina protiv gripa AH1N1 u novembru 2009. iskoristila svoj službeni položaj i sa saradnicima oštetila budžet Srbije za oko 1.270.000 evra.

Ona je to učinila tako što je za najpovoljnijeg ponuđača izabrala kompaniju "Jugohemija farmacija", koja za to nije ispunjavala uslove jer nije bila proizvođač, niti ovlašćeni distributer vakcina "Novartis".

Toj kompaniji nije bio upućen ni poziv za dostavljanje ponuda za isporuku potrebnih vakcina, tako da joj u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, isporuka vakcina nije ni mogla biti dodeljena.

Na taj način "Jugohemija farmacija" i "Detap", su kao posrednici u nabavci vakcina, pribavili imovinsku korist od 855.600 evra, odnosno 420.000 evra i oko 15 miliona dinara, dok je budžet Srbije oštećen za oko 1.270.000 evra.

Osumnjičeni su nakon saslušanja prebačeni u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.