Izvor: B92, 08.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik osuđen za zlostavljanje

Kladovo -- Protonamesnik crkve Sveti Đorđe u Kladovu osuđen zbog zlostavljanja osnovaca na času veronauke.

Milan Blagojević osuđen je u Opštinskom sudu u tom gradu na kaznu zatvora od šest meseci, uslovno na dve godine, zbog zlostavljanja osnovaca na času veronauke. Sudija Dušan Caranović izrekao je kaznu Blagojeviću, učitelju veronauke u prigradskom naselju Kostol u Kladovu, posle optužbi da je, zbog slabog poznavanja gradiva, na času zlostavljao učenike III razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Učenici su se žalili da im je sveštenik, nezadovoljan znanjem iz veronauke, žaračem žario obraz, kroz tikvu koja se koristi za vodu duvao u uši i udarao ih po glavi.

Pošto se saznalo za incidente, sveštenik je suspendovan sa nastave, ali nastavio je da obavlja službu u crkvi u Kladovu.

Timočka eparhija, kojoj pripada kladovska crkva, nije se oglasila povodom incidenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.