Izvor: Blic, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok: Džip sa Veselinovim išao je prebrzo

Svedok: Džip sa Veselinovim išao je prebrzo

Dragan Veselinov, bivši ministar poljoprivrede, svedočeći na suđenju svom tadašnjem vozaču Stevanu Bakalovu, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 15. aprila prošle godine na raskrsnici Njegoševe i Beogradske ulice život izgubila Katarina Marić (32), izjavio je da je džip Ministarstva poljoprivrede pre kobnog udesa prošao kroz zeleno svetlo.

- Na dvadesetak metara udaljenosti primetio sam 'mercedes'. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bilo mi je čudno što ide sporo. Zatim je stao i onda naglo skrenuo ka Pravnom fakultetu - rekao je Veselinov.

Bakalov je, kako je istakao Veselinov, pokušao da izbegne 'mercedes' kojim je upravljao Milivoje Stojanović, taksista 'Radio taksija', ali je, udarivši u zadnji deo vozila, izgubio kontrolu nad džipom i udario u grupu pešaka. Veselinov je insistirao da je u džipu bilo troje putnika: vozač, telohranitelj i on, uporno pobijajući teoriju o 'četvrtom putniku'.

- Posle dvadesetak minuta došla je moja sekretarica Aleksandra Remović kojoj sam javio da otkaže sastanke - rekao je Veselinov, dodajući da je ona ulazila u džip da sakupi dokumenta koja su se u trenutku udesa rasula po vozilu.

Ljiljana Marić, majka pokojne Katarine, dobacila je Veselinovu da je sekretarica došla s drugim vozačem da bi on mogao da pobegne s mesta nesreće, nakon čega ju je sudija Branka Pejović upozorila da, bez obzira na emocije i mučnost situacije, ne sme da dobacuje. Nakon toga je svedočio Nebojša Jovčević, koji se tog dana, kao telohranitelj Veselinova, nalazio u džipu. Jovčević je dao iskaz gotovo identičan Veselinovljevom.

Stevan Tijanić, koji je u trenutku nesreće radio u kiosku brze hrane iz kojeg se jasno vidi raskrsnica, izjavio je da je neposredno pre sudara, automobil, najverovatnije 'opel astra karavan', koji je išao u istom smeru paralelno s džipom kojim je upravljao Bakalov, usporavao pre semafora. Po njegovoj proceni, brzina džipa bila je neprimerena uslovima saobraćaja.

- Da je džip išao manjom brzinom, izbegao bi sudar - izjavio je on.

Ljiljana Marić je, posle pretresa, izjavila da Bakalov i Jovčević lažu.

U nesreći u kojoj je poginula Katarina Marić povređeni su još Snežana Vujičić (25) i Srbislav Ćirić (62). M. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.