Izvor: Politika, 27.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočila sekretarica Gorana Kljajevića

U nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi u javnosti poznatijoj kao "stečajna mafija" juče je u Specijalnom sudu u Beogradu svedočilo pet svedoka, među kojima i Ljiljana Blagović, tehnički sekretar prvooptuženog Gorana Kljajevića, bivšeg sudije Trgovinskog suda u Beogradu. Izjašnjavajući se o tome da li poznaje ostale optužene i koliko su oni često dolazili kod optuženog Kljajevića, Blagović je za okrivljenu Delinku Đurđević, bivšu sudiju Trgovinskog suda rekla da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tražila predsednika suda u vezi sa stečajem preduzeća "Rad".

- Delinka je tražila gospodina Kljajevića kada su iz Ministarstva za kapitalne investicije preporučili izvesnog gospodina da bude stečajni upravnik "Rada" - objasnila je Blagović.

Blagović je posvedočila i da poznaje optuženog Miljka Živojinovića, bivšeg stečajnog upravnika "Rada" koji je u bekstvu.

- Čula sam da je on ispred vlade, odnosno Ministarstva za kapitalne investicije predložen za stečajnog upravnika "Rada". Upoznala sam ga kada je dolazio kod Kljajevića i insistirao da ga on primi. Predsednik suda, koji je inače komunicirao pismeno sa stečajnim upravnicima, odbijao je da primi Živojinovića - objasnila je Blagović.

Svedokinje Žanka Radić, suspendovani sudija Trgovinskog suda u Beogradu protiv koje se vodi postupak u beogradskom Okružnom sudu zbog malverzacija u slučaju "Mobtel", Tatjana Matković Stefanović, Vesna Todorović i Milica Lakićević, takođe sudije Trgovinskog suda, svedočile su uglavnom o svojim ovlašćenjima u postupajućim predmetima. One su bile složne u tome da optuženi Kljajević nije vršio pritisak da postupaju i odlučuju kako on traži u određenim predmetima.

Suđenje su obeležile i brojne primedbe advokata odbrane, među kojima se naročito isticao advokat Marko Kljajević, branilac prvooptuženog. U više navrata advokat Kljajević zamerao je strankama u postupku na "nezakonitom saslušavanju svedoka".

D. S. V.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.