Svedoci: Pištolj ispalio iz Miloševih ruku

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci: Pištolj ispalio iz Miloševih ruku

ISTRAGA vezana za tragediju u Kaluđerici u kojoj je život izgubio šesnaestogodišnji Marko Jakovljević, svakog dana sve više napreduje i razotkriva niz novih pojedinosti. Jedna od njih je i, kako saznajemo nezvanično iz izvora bliskih tužilaštvu, izjava devojaka koje su kobne večeri bile u dvorištu Osnovne škole "Aleksa Šantić", da je Miloš, Markov rođeni brat, poslednji držao pištolj iz kog je dečak ubijen. Zbog sumnje da su kao saizvršioci učestvovali u teškom ubistvu, pokrenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je istraga protiv Miloša Jakovljevića, Stefana Đurđevića i Strahinje Blagojevića. Prema nekim informacijama, upravo se Milošu na teret stavlja da je pucao iz oružja. Istraga će utvrditi da li je slučajno došlo do opaljenja. Trojica osumnjičenih mladića su posle privođenja kod zamenika tužioca na saslušanje, odvedeni u Centralni zatvor, pošto im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Kako je saopšteno, Milošu je pritvor određen zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i zbog zaprećene kazne za delo koje mu se stavlja na teret, a koja je više od deset godina zatvora. Takođe, ovakva odluka je doneta jer su način izvršenja i posledica takvi da su doveli do uznemirenja javnosti. Stefanu Đurđeviću i Strahinji Blagojeviću pritvor je određen samo da ne bi uticali na svedoke. Da je pištolj poslednji držao Miloš, na saslušanju je, prema nezvaničnim informacijama, potvrdio i osumnjičeni Blagojević. On je, kako saznajemo, kazao da je čuo pucanj, da ništa nije video, ali da zna da je Miloš poslednji držao oružje. Sa druge strane, prema onome što je moglo da se čuje nakon saslušanja, osumnjičeni Đurđević je kazao da nije video ko je pucao i dodao da je Miloš, pošto je Marko pao, odmah pritrčao i počeo da viče: "Neko mi ubi brata". Međutim, ono što će možda pomoći u rasvetljavanju ove tragedije jeste Milošev iskaz. On zbog teškog psihičkog stanja, zbog šoka koji je pretrpeo, nije bio sposoban da pred tužilaštvom iznese odbranu i time ospori optužbe izrečene na njegov račun ili da eventualno - prizna. Marko Jakovljević sahranjen uz pesmu "Tiho noći, moje zlato spava", njegovog oca odneli do kovčega. Više o tome pročitajte OVDE. Zabranjeno preuzimanje teksta, ili njegovih delova, bez odobrenja redakcije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Brat doneo pištolj kojim je ubijen tinejdžer

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 23:25

Pištolj kojim je u ponedeljak ubijen Marko Jakovljević (16), prema sumnjama policije, u dvorište OŠ “Aleksa Šantić” u Kaluđerici doneo je njegov brat Miloš (19)...- Miloš je doneo pištolj, kojim je Marko upucan. Odakle Milošu pištolj još ne znamo. On, ipak, tvrdi da ništa nije video,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.