Survali se niz liticu duboku 50 metara

Izvor: Politika, 07.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Survali se niz liticu duboku 50 metara

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kanjonu Drine, na putu Višegrad – Ustiprača tri osobe smrtno stradale, a vozač zadobio lakše telesne povrede

Novo Goražde – Tri osobe su poginule, a jedna je zadobila lakše telesne povrede u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutru, u 8.25 časova, na magistralnom putu M-5 Višegrad – Ustiprača, na samom izlazu iz tunela Ljučevo. Patrole policijskih stanica Višegrad i Novo Goražde odmah su otpočele >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << opsežnu istragu, a u pomoć su pozvani i pripadnici Granične policije iz Višegrada.

Po rečima okružnog tužioca Anice Vukadin do nesreće je došlo kada je putničko vozilo marke „folksvagen bora”, krećući se iz pravca Višegrada, na izlazu iz tunela Ljučevo prvo udarilo u betonski zid, odbilo se i prešlo na levu stranu kolovoza, nakon čega se sa obale survalo u gornje Drinsko jezero, niz liticu duboku oko pedeset metara.

Za vreme tročasovnog uviđaja, vozači u zaustavljenoj koloni vozila bili su očevici kako Drinom pluta jedno telo, koje su ubrzo specijalnim čamcem na obalu izvukli pripadnici Granične policije iz Višegrada. Dežurni lekar višegradskog Doma zdravlja Slavica Lončarević je potvrdila, na osnovu pronađenih ličnih dokumenata, da je reč o Bajramu Ajdinoviću (49) iz Novog Pazara.

Odmah nakon nesreće, u višegradski Dom zdravlja je prevezen vozač Mensur Bajraktarević (26), koji je pri padu niz liticu zadobio lakše telesne povrede. Nezvanično saznajemo da su se u vozilu nalazila još dva putnika – Semir Ajdinović i Tadžudin Mustafić, obojica iz Novog Pazara.

Inače, na istom mestu pre skoro godinu dana, i pod sličnim okolnostima u duboki drinski kanjon survao se i poginuo bračni par Zorlak iz Goražda. Uočljivo je da posle izlaza iz tunela Ljučevo prema Ustiprači, u delu od petnaestak metara, nema zaštitne ograde. I baš kroz taj svojevrsni „levak” za nepunu godinu dana u Drinsko jezero su se survala dva vozila, a pet osoba je smrtno stradalo.

U Policijskoj stanici za bezbednost saobraćaja Višegrad najavljeno je da su iz Banjaluke krenuli ronioci specijalne jedinice MUP-a RS, koji bi trebalo danas da započnu akciju vađenja potonulog vozila i dva preostala putnika za koja se pretpostavlja da se još nalaze u njemu.

S. Heleta

[objavljeno: 08/03/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.