Izvor: Blic, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suočavanje optuženih na suđenju "stečajnoj mafiji"

Na suđenju grupi optuženoj za privredni kriminal i zloupotrebe u privredi, poznatoj kao "stečajna mafija", danas su ispitivana četiri svedoka, u vezi sa slučajevima "C marketa", prodaje "Invest zavoda" i dostave kućnih aparata bivšoj sudiji Trgovinskog suda u Beogradu Delinki Đurđević.

Sudija Trgovinskog suda u Beogradu Vjera Đurišić, koja je svojevremeno odbila da donese privremenu meru prema određenim fizičkim licima u "C market", izjavila je da je bivši predsednik suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kojem radi, Goran Kljajević, povodom te odluke došao kod nje i rekao joj da bi mogla da razmisli o promeni odluke. Đurišićeva je navela da je ostala pri svojoj odluci, a posle nekoliko dana taj predmet joj je oduzet.

S obzirom na to da je iznela optužbe na račun Kljajevića, Sudsko veće je odlučilo da suoči Kljajevića i Đurišićevu, ali je i posle suočavanja svako ostao pri svojim tvrdnjama - ona da je predsednik suda pokušao da promeni njenu odluku, a Kljajević da to nikada od nje, niti od bilo kog drugog sudije, nije tražio.

Šef magacina u kompanijama "Eko produkt 2002" i "Tobako" Vojislav Čakić potvrdio je da su televizor, klima uređaj, frižider i nekoliko manjih kućnih aparata isporučeni Delinki Đurđević na kućnu adresu. Optužnica tereti Đurđevićevu, između ostalog, i za primanje mita upravo u vidu tih poklona.

Nekada zaposlena u advokatskoj kancelariji "Jolović", Ninoslava Delić je svedočila o okolnostima u vezi sa prodajom "Invest zavoda", objasnivši kako je tekao postupak prijema prispelih ponuda. Ona je podsetila da je vlasnik advokatske kancelarije u kojoj je radila, Nemanja Jolović bio i stečajni upravnik u "Invest zavodu" i naglasila da je njena obaveza bila da posle objavljenog konkursa prima prispele ponude i vodi registar tih ponuda. Delićeva i njena koleginica iz kancelarije Nada Obradović, koja je radila na istom poslu, navele su da su imale obavezu da primaju ponude isključivo u zatvorenim kovertama.

Suđenje se nastavlja sutra u posebnom odeljenju Okružnog suda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.