Izvor: Blic, 15.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnje u pogibiju gardista izraženije

Sumnje u pogibiju gardista izraženije

Beograd - U beogradskoj kasarni Topčider juče je, po nalogu okružnog javnog tužioca, obavljen uviđaj na mestu na kojem su 5. oktobra prošle godine život izgubili vojnici Gardijske brigade VSCG Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović.

Uviđaju, koji je trajao skoro pet sati, osim Dragana Lazarevića, istražnog sudije vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, prisustvovali su predstavnici suda i advokati porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastradalih vojnika beogradski advokati Vladan Batić i Jovica Mitić.

- Sve sumnje koje smo iznosili na osnovu dokumenata koje smo posedovali sada su još izraženije - izjavio je posle uviđaja Vladan Batić, punomoćnik porodice Jakovljević, dodavši da, po njegovom mišljenju, postoji uzročno-posledična veza između pogibije gardista i podzemnog objekta 'Karaš', koji se nalazi nedaleko od mesta tragedije.

- Predložićemo da se hitno saslušaju svedoci jer postoje brojne anomalije, pa i bizarnosti u vojnoj istrazi - rekao je Batić.

- Porodica Milovanović nije se, na moju profesionalnu žalost, pridružila krivičnom gonjenju onih u čijem profesionalnom postupanju je bilo propusta, upravo zbog toga što će neki od njih ovih dana biti izabrani na neke funkcije koje će ih štititi od krivičnog progona - izjavio je advokat Jovica Mitić, punomoćnik porodice Milovanović, ne precizirajući o kojim se osobama radi, na šta se nadovezao Batić, izjavivši da će tražiti da se hitno sasluša Vuk Tufegdžić, jer 'duguje puno objašnjenja porodicama oštećenih i istini'. M. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.