Izvor: B92, 08.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za falsifikovanje karata

Beograd -- Suđenje grupi koja je optužena da je falsifikovala karte za prevoz, počelo je danas. Optuženi priznali krivicu.

Suđenje pripadnicima grupe koja se tereti da je falsifikovala karte za prevoz i time oštetili Gradsko saobraćajno preduzeće u Beogradu za 128 miliona dinara, počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Dvojica prvooptuženih priznali su pred sudom da su falsifikovali karte, ali su to objasnili potrebama da skupe novac za operaciju.

Prvooptuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gojko Samardžić, koji je označen kao vođa grupe, rekao je na suđenju da se oseća krivim za falsifikovanje karata, ali da ne priznaje da je organizovao zločinačko udruženje.

On je kazao da je bila njegova ideja da se falsifikuju karte, ali da je to učinio samo da bi skupio novac za operaciju u inostranstvu, pošto je srčani bolesnik.

Samardžić je naveo da se sa drugooptuženim Goranom Karovićem dogovorio da falsifikuju karte za prevoz, dok većinu ostalih optuženih ne poznaje.

Drugooptuženi Goran Karović naveo je da priznaje da je falsifikovao karte, ali da ne priznaje da je bio član zločinačkog udruženja.

"Kajem se, grešku sam napravio. Ja sam čovek van kriminala, a bio sam zaslepljen, jer sam hteo da pomognem prijatelju koji je meni pomogao u lečenju oca", kazao je Karović.

Među optuženima se nalazi i Borislav Ivanović kome se sudi u grupi jataka koja je pomagala haškom optuženiku Ratku Mladiću u bekstvu.

Suđenje se nastavlja sutra kada će se o optužnici izjasniti ostali okrivljeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.