Izvor: Blic, 16.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje upravnici sudske pisarnice

BEOGRAD - U Okružnom sudu danas počinje suđenje Ljubici Nakov, koja je prošle godine suspendovana sa mesta upravitelja sudskih pisarnica i overitelja Prvog opštinskog suda u Beogradu, a optužena je da je zloupotrebila službeni položaj i proneverila skoro dva i po miliona dinara.

Prema navodima optužnice, ona se tereti da je prilikom overe ugovora o kupoprodaji nekretnina naplaćivala takse u gotovini, a dobijeni novac nije u celokupnom iznosu razduživala na blagajni Okružnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda. Optužena je da je uplaćivala manje iznose, a ostatak novca zadržavala za sebe.

Od 4. januara do 17. marta prošle godine Ljubica Nakov je, prema optužnici, overila ukupno 233 ugovora i oštetila budžet Republike Srbije za skoro dva i po miliona dinara.

Kada je početkom jula prošle godine pronevera otkrivena, ona je pritvorena, a puštena je da se brani sa slobode polovinom decembra. Očekuje se da će na ovom suđenju biti saslušano oko 200 svedoka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.