Suđenje Miri Marković odloženo po peti put

Izvor: Blic, 03.Jun.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Miri Marković odloženo po peti put

Početak suđenja predsednici JUL-a Mirjani Marković, optuženoj za nelegalnu dodelu stanova, odložen je danas za 30. septembar, ovoga puta uz obrazloženje da sud nije obezbedio odgovarajuću sudnicu za taj proces.

To je peto odlaganje suđenja supruzi bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, koja je za nelegalnu dodelu stanova optužena sa još osam saradnika.

Suđenje je danas odloženo jer u sudnici nije bilo mesta za sve optužene i njihove advokate, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a sudija Dragomir Gerasimović rekao je da je na vreme tražio veću sudnicu, ali da to nije učinjeno, a suđenje ne može da se održi ako optuženi i njihovi branioci stoje u sudnici.

Suđenje je i ranije odlagano jer se bivšem direktoru Savezne uprave carina Kertesu sudilo u drugim predmetima na dan kada je zakazano suđenje grupi Mirjane Marković.

Kertes je osuđen na osam godina zatvora zbog iznošenja deviza na Kipar i nelegalnog finansiranja Socijalističke partije Srbije i Državne bezbednosti.

Mirjani Marković sudi se u odsustvu, pošto živi u Moskvi.

Grupa je optužena za nezakonitu dodelu stanova tokom 90-ih godina.

Krivično gonjenje Mirjane Marković moglo je da zastari 13. oktobra 2010. godine, pa se tužilaštvo odlučilo na prekvalifikaciju krivičnog dela nezakonitog posredovanja i optužilo je za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodele stana dadilji njenog unuka Iloni Pešić.

Mirjana Marković optužena je da je u septembru 2000. godine korišćenjem društvenog položaja uticala da Ilona Pešić nezakonito dobije stan, i po toj optužnici prvostepena presuda trebalo bi da bude izrečena do 2012. godine.

Optuženi su i bivši funkcioner SPS-a Branislav Ivković, nekadašnji direktori DIPOS-a Danilo Pantović i Miloš Lončar, službenici u opštini Novi Beograd Miloš Batina i Zoran Perić, kao i nekadašnji službenici Vlade Srbije Petar Zeković i Milutin Milošević.

Protiv Mirjane Marković i njenog sina Marka Miloševića raspisana je poternica jer su osumnjičeni i za šverc cigareta.

Sud je 27. decembra 2010. godine obustavio postupak protiv bivše komesarke za izbeglice Bratislave Bube Morine zbog zastarelosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje Markovićevoj opet odloženo

Izvor: B92, 03.Jun.2011

Beograd -- Početak suđenja predsednici JUL-a Mirjani Marković, optuženoj za nelegalnu dodelu stanova, odloženo peti put. Novo ročište zakazano za 30. septembar...Proces protiv Markovićeve ovaj put je odložen uz obrazloženje da sud nije obezbedio odgovarajuću sudnicu za taj proces...Suđenje...

Nastavak na B92...

Za suđenje Miri Marković nema velike sudnice?

Izvor: Mondo, 03.Jun.2011

Početak suđenja predsednici JUL-a Mirjani Marković za nelegalnu dodelu stanova odloženo je danas "jer nije bilo odgovarajuće sudnice".

Nastavak na Mondo...

Suđenje Mirjani Marković odloženo za septembar

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jun.2011

BEOGRAD - Uz obrazloženje da sud nije obezbedio odgovarajuću sudnicu za proces, početak suđenja Mirjani Marković odložen je za septembar

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ponovo odloženo suđenje

Izvor: RTS, 03.Jun.2011

Miri Marković i nekadašnjim funkcionerima JUL-a i SPS-a po peti put odložen početak suđenja u Višem sudu u Beogradu, jer sud nije obezbedio adekvatnu sudnicu. Optuženima se sudi za nelegalno prisvajanje stanova Vlade Srbije...Suđenje u odsustvu bivšoj predsednici JUL-a Miri Marković i nekadašnjim...

Nastavak na RTS...

SUĐENJE MIRI MARKOVIĆ ODLOŽENO ZBOG PREMALE SUDNICE

Izvor: Kurir, 03.Jun.2011

BEOGRAD - Početak suđenja u odsustvu bivšoj predsednici JUL-a Miri Marković i nekadašnjim funkcionerima te stranke i SPS-a zbog nelegalnog prisvajanja stanova Vlade Srbije po peti put je odložen u Višem sudu u Beogradu za 30..BEOGRAD - Početak suđenja u odsustvu bivšoj predsednici JUL-a Miri...

Nastavak na Kurir...

Suđenje Miri Marković odloženo zbog pretesne sudnice

Izvor: Glas javnosti, 04.Jun.2011, 07:07

BEOGRAD - Početak suđenja u odsustvu bivšoj predsednici JUL-a Miri Marković i nekadašnjim funkcionerima te stranke i SPS-a zbog nelegalnog prisvajanja stanova Vlade Srbije po peti put  je odložen u Višem sudu u Beogradu za 30. septembar, jer ovog puta sud nije obezbedio adekvatnu sudnicu...Zbog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.